Update 26/08/2016

MyClub & Teams

Voor teamleden en kaderleden hebben we een hoop functionaliteit toegevoegd met betrekking tot onder andere aanwezigheidsregistratie, het wijzigen van gegevens en het versturen van teamberichten. Zo kun je nog efficiënter informatie uitwisselen binnen je team.

Aanwezigheidsregistratie door teamleden

Voortaan hoeven leden niet meer in een apart bericht aan te geven dat ze niet aanwezig zijn bij een training, maar kunnen ze eenvoudig zelf hun afwezigheid doorgeven via MyClub.

Wil je leden die mogelijkheid geven, dan kun je dat instellen via de Clubinstellingen. Ga hiervoor naar Instellingen > Clubinstellingen (bovenin de balk) > Teams en Wedstrijden > Aanwezigheidsregistratie en vink hieronder aan dat leden zich af mogen melden voor een training.  Klik dan op 'Opslaan' om je de instelling op te slaan.

Wanneer leden vervolgens inloggen via MyClub, kunnen zij onder 'Mijn komende trainingen' voor elke training hun aanwezigheid aanpassen door op het vinkje achter de training te klikken.

Lidgegevens aanpassen door trainer

Hoewel leden altijd al hun eigen gegevens aan konden passen, hebben we het nu ook mogelijk gemaakt dat trainers lidgegevens kunnen bewerken. Dit is bijvoorbeeld in de judosport praktisch wanneer de Dan en Kyu graad van de leerling verandert.

Wil je dit mogelijk maken, dan ga je ook hiervoor eerst naar Instellingen > Clubinstellingen (bovenin de balk) > Teams & Wedstrijden > Teams overzicht en detailpagina en vink je vervolgens aan dat kaderleden de gegevens van teamleden aan mogen passen. Klik vervolgens op 'Opslaan' om je de instelling op te slaan.

Welke gegevens een kaderlid aan kan passen, geef je aan via de ledenadministratie. Je gaat hiervoor naar Ledenadministratie > Aanpasbare gegevens en voegt hier alle velden toe die een kaderlid aan zou mogen passen.

Meerdere lidmaatschappen: alle relatiecodes in MyClub

Heb je meerdere lidmaatschappen bij een club, bijvoorbeeld omdat je meerdere sporten beoefent? Dan kun je voortaan in MyClub al je relatiecodes terugzien onder 'Mijn gegevens'.

Aanwezigheidsregistratie van kaderleden

Wanneer je kaderleden betaald worden voor hun werkzaamheden, is het wel zo handig als je hun aanwezigheid bij trainingen wij kunt houden. Daarom hebben we nu de optie toegevoegd om aanwezigheidregistratie ook voor kaderleden toe te passen.

Om deze functie in te stellen ga je naar Instellingen > Clubinstellingen (bovenin de balk) > Teams & Wedstrijden > Aanwezigheidsregistratie en vink je aan dat kaderleden van een groep of team worden meegenomen in de aanwezigheidsregistratie. Klik vervolgens op 'Opslaan' om je de instelling op te slaan.

Teambericht naar selectie van groepsleden

Voorheen gold voor team/groepsberichten alles of niets. Je verstuurde het bericht naar de gehele groep, of gewoon niet. Sinds kort kun je teamberichten ook naar een selectie van teamleden versturen. Dit kan een e-mail zijn, een bericht op de teampagina of een app notificatie die alleen wordt verstuurd naar de leden die je hebt aangevinkt.

Bijlage toevoegen aan teambericht

Wil je ook graag een document meesturen met je teambericht? Dan kun je voortaan zelf een bijlage toevoegen of een document selecteren uit je teamdocumenten. Vink daarvoor in je teambericht 'Voeg bijlage toe' aan en kies ervoor om zelf een document te uploaden of een bestaand teamdocument te selecteren.

Heb je nog vragen?

Kom je er ondanks bovenstaande uitleg niet aan uit hoe de nieuwe functionaliteiten werken? Laat het dan aan ons weten via een Problemen & Wensen item en we komen zo snel mogelijk bij je terug.