Voorbeeld bekijken en verzenden

Het is ontzettend belangrijk om je mailings goed te controleren voordat je ze naar je doelgroep verzendt. Zo weet je zeker dat alles eruit komt te zien zoals je in gedachte had, er geen taal- en spelfouten meer in staan en de inhoud helemaal klopt. Daarom hebben we een voorbeeldweergave én de mogelijkheid om testmailings te verzenden.

Voorbeeld bekijken

Om een voorbeeld van één van je mailings te bekijken, doorloop je de volgende stappen:
  1. Ga in Back-site naar Mailing & Enquête.
  2. Klik rechts bovenin op 'Mailing versturen'.
  3. Vervolgens selecteer je de mailing waarvan je een voorbeeld wilt bekijken.
Er verschijnt vervolgens een voorbeeld van de mailing in beeld. Houd er rekening mee dat de mailing er net iets anders uit kan zien afhankelijk van je apparaat, schermformaat of mailprogramma.

Voorbeeld versturen

Voor het versturen van een voorbeeld doorloop je eerst bovengenoemde stappen. Het versturen van een voorbeeldmail verloopt vervolgens als volgt:
  1. Klik op 'Stuur een voorbeeld'.
  2. Je komt nu in een nieuw scherm terecht, waar je door middel van selectievakjes één of meerdere testontvangers kunt selecteren. Vink hier de personen aan naar wie je de testmail wilt versturen.
  3. Wil je de testmail versturen naar iemand die niet in de lijst staat? Dan kun je die e-mailadressen invoeren onder 'Extra testontvangers toevoegen'. Je kunt hier meerdere e-mailadressen invoeren, gescheiden door een puntkomma (;).
    Bv. kwik@club.nl;kwek@club.nl;kwak@club.nl
  4. Klik onderaan op 'Voorbeeld versturen' om de voorbeeldmail te verzenden. Alle testontvangers krijgen nu een voorbeeldmailing in hun mailbox.
Op basis van de feedback van je tetsontvangers kun je eventueel nog aanpassingen maken aan je mailing voordat je hem daadwerkelijk gaat versturen.