Club-assistent training webredactie

Uitleg over het gebruik van Club-assistent voor het onderhouden van de website. Je leest hier o.a. over het basisgebruik van Club-assistent, ticketsysteem Probleem en Wensen, pagina aanmaken/aanpassen, header carrousel/beamer aanpassen, activiteiten aanmaken, nieuwsberichten aanmaken en de nieuwsbrief

Basis uitleg Club-assistent

Als bestuurslid/trainer/vrijwilliger van de club heb jij de verantwoordelijkheid voor het bijhouden en vullen van de website. Ieder lid heeft een eigen Club-assistent account. Club-assistent is te bereiken via de url van de website /club-assistent Hier log je in met je e-mailadres en wachtwoord.
Mis je nog gebruikers die toegang zouden moeten hebben? Als administrator heb je de rechten om nieuwe Club-assistent gebruikers toe te voegen, volg de volgende tutorial om nieuwe gebruikers aan te kunnen maken: Gebruikersrechten tutorial
In Club-assistent heb je bovenin een groene en een blauwe balk. De groene balk blijft zoals deze eruit ziet, waarbij je op de logo’s kan klikken om terug naar het dashboard te gaan. De blauwe balk verandert per module/pagina in Club-assistent. De donkerblauwe knoppen in de blauwe balk blijven echter altijd zichtbaar, zodat je gemakkelijk een vraag/probleem kan stellen/melden via ons ticketsysteem, de Probleem en Wensen (P&W). Als je je op een specifieker pagina binnen Club-assistent begeeft zie je een tabel met verschillende kolommen. Boven iedere kolom heb je een input veld, waarmee je snel kan zoeken. Rechts bovenaan ieder tabel bevindt zich een ‘Item toevoegen’ knop, hiermee kan je een nieuw item aanmaken.

Logo toevoegen

Om het logo van je club toe te voegen ga je in Club-assistent naar Instellingen -> Vaste Afbeeldingen.

Webpagina aanmaken/aanpassen

aanmaken

Ga naar de module website → menu / pagina’s. Hier zie je een lijst van alle pagina’s op de website. Klik voor het aanmaken van een pagina op ‘item toevoegen’ en richt de pagina in.

aanpassen

Klik op 1 van de bestaande pagina’s in het lijstje en deel deze pagina naar eigen wensen in. Als je nog geen activiteiten blok hebt op de homepagina voeg deze dan even hier aan toe.

Volg de tutorials van de supportpagina voor een uitgebreidere uitleg en videotutorial.

Carrousel/beamer aanpassen

De meeste websites hebben op de homepagina een groot beeld wat de aandacht trekt. In sommige gevallen is het een beamer contentblok, in andere gevallen is het een header carrousel.

beamer contentblok

Om de beamer aan te passen moet je in Club-assistent op de homepagina zitten. Als je met je muis over het contentblok gaat en op het potloodje klikt kom je bij de instellingen. Hier kan je meerdere afbeeldingen toevoegen. Als je met je muis over de huidige afbeelding gaat zul je ook weer een potloodje zien waar je op kan klikken om de tekst over de foto aan te passen.

header carrousel

De carrousel bevindt zich op een aparte plek in Club-assistent. Ga naar de module Website → Overige onderdelen → Carrousel / Headerafbeeldingen. Hier zie je een overzicht van de huidige afbeeldingen en kan je nieuwe toevoegen of de huidige verwijderen.

Volg de tutorials van de supportpagina voor een uitgebreidere uitleg.

Activiteit aanmaken

Ga naar de module Activiteit, planning & commissies → Aankomende activiteiten.
Klik rechtsboven op item toevoegen.
Maak bijvoorbeeld de activiteit “Club-assistent training” aan en zet de datum op vandaag. Vul hierbij de locatie, adres, datum etc. in.
Inschrijving alleen voor leden. Inschrijvingen worden alleen geactiveerd als er een uiterlijke inschrijfdatum is. (zet deze op vandaag)
Publiceer de activiteit op de site. (hiervoor moet het vinkje ´tonen in activiteitenblok’ aanstaan)
Koppel de activiteit aan een commissie waar jij in zit.

Volg de tutorials van de supportpagina voor een uitgebreidere uitleg en videotutorial.

Commissie aanmaken

Ga naar de module Activiteit, planning & commissies → Commissies.
Maak een nieuwe commissie aan waar jij lid van bent of kies een bestaand bestuur (het liefste die gekoppeld is aan de activiteit) en voeg hier jezelf toe als commissielid.

Volg de tutorials van de supportpagina voor een uitgebreidere uitleg en videotutorial.

Nieuwsbrief aanmaken

Maak een nieuwe nieuwsbrief aan om de leden uit te nodigen voor de activiteit die zojuist is aangemaakt.
In de mailing heb je een aantal contentblokken die je kan gebruiken voor de uitnodiging van de activiteit. Hiermee worden leden meteen naar de activiteitenpagina gestuurd en kunnen ze zich gemakkelijk inschrijven.
Stuur ten alle tijden een test nieuwsbrief naar de Club-assistent gebruikers met de vraag of hun dit ook daadwerkelijk willen controleren zoals een lid deze zou lezen en gebruiken.
Als de test geslaagd is kan je ‘Ontvangers selecteren’ kiezen en de daadwerkelijke mailing versturen.

app aanwezigheid controleren

In de club-assistent app kun je als er inschrijvingen zijn voor de activiteit de aanwezigheid bijhouden. Als commissielid heb je toegang tot deze aanwezigheid.

account activeren

Maak een nieuwsbrief aan om de leden te informeren dat de site live is. We hebben hiervoor al een opzetje voor jullie gestart.
Bij de module Mailing & Enquête → Nieuwsbrieven staat er een nieuwsbrief genaamd: ‘Nieuwe website (in opmaak)’
Leg in deze nieuwsbrief uit wat de leden moeten doen om hun account te activeren en attendeer ze op de club-assistent app die ze kunnen downloaden in de app & play store.

Klik rechtsboven in de balk op ‘mailing versturen’ om de nieuwsbrief te gaan versturen.
Stuur eerst een voorbeeld mailing naar de leden die nu aanwezig zijn bij de training.
Vraag de leden van de training
  • Account te activeren.
  • De app te downloaden.

Volg de tutorials van de supportpagina voor een uitgebreidere uitleg.

Nieuwe website is live, en nu?