Losse factuur

Het is mogelijk om binnen Club-assistent een losse factuur voor een lid te maken. Hier lees je hoe je dit kunt doen.
Ga in Back-site naar 'Financieel' , selecteer de Losse facturen in het menu en klik vervolgens, in de blauwe balk boven aan de pagina, op 'Losse factuur aanmaken'.

Een losse factuur aanmaken

Selecteer een lid Kies hier het lid waarvoor de factuur gemaakt wordt.
Factuurdatum De datum die je aan de factuur wilt toekennen.
Nummering:voorvoegsel Wat er voor het volgnummer van het factuurnummer moet komen staan.
Nummering:startnummer Wat is het volgnummer van de te maken factuur.
Nummering:achtervoegsel Wat er achter het volgnummer van het factuurnummer moet komen staan.
Bedrag Welk bedrag moet op de factuur komen te staan.
Beschijving De omschrijving waarvoor de factuur gemaakt wordt.
BTW % Hoeveel BTW op de factuur berekend moet worden. Bij 9% BTW zet je hier 0.09 in, bij 21% 0.21 en bij 0% zet je er 0 neer.
Factuurtemplate Welk factuurtemplate moet er voor het genereren van de factuur worden gebruikt.

Klik op 'Genereer' om de factuur te genereren. Je computer zal dan de factuur downloaden.
Een losse factuur kun je het beste ook los mailen en niet via de mailingmodule verzenden. Deze is daar niet geschikt voor.

Een losse factuur aanmanen

Het is via het systeem niet mogelijk om losse facturen aan te manen via de 'Aanmanen' knop. Dit werkt alleen met factureringsrondes en hier vallen de losse facturen niet onder.

Als de factuur nog niet betaald is kan je ervoor kiezen om de status van de losse factuur handmatig aan te passen van gefactureerd naar aangemaand, na deze aanpassing klik je onderaan op opslaan.

Als dit voor alle facturen ingesteld is kan je het beste een nieuwe nieuwsbrief maken met de factuur/aanmaning download contentblok erin en deze opnieuw versturen naar de personen die de losse facturen nog niet betaald hebben.