Placeholders instellen

Een placeholder is een tijdelijk stukje tekst dat later wordt vervangen door de definitieve invulling. In bevestigingsmails maken we gebruik van placeholders, omdat je vaak hetzelfde stukje tekst of hetzelfde e-mailadres op meerdere plaatsen toe wilt passen.

Hoe werken placeholders

Een placeholder is een tijdelijke invulling van je bevestigingsmail. Je zet het stukje tekst erin, in de wetenschap dat het bij het versturen automatisch wordt vervangen door een ander stukje tekst. Waardoor je placeholder wordt vervangen, stel je helemaal zelf in en leggen we je uit in deze tutorial.

Tijdsbesparend
Placeholders voorkomen extra werk en zijn bovendien een stuk minder foutgevoelig dan het handmatig invullen van gegevens. Zo hoef je een stuk tekst maar één keer te typen, en kun je het daarna met behulp van een korte placeholder handig in één of meerdere bevestigingsmails verwerken.

Geen kennis van de inhoud nodig
Daarnaast zorgen placeholders ervoor dat je geen kennis hoeft te hebben van wat er daarwerkelijk moet komen te staan om ze toe te passen. De placeholder {EMAIL_WEBREDACTIE} kun je prima onthouden en toepassen zonder dat je precies weet om welk e-mailadres het gaat.

Placeholders worden ook gebruikt om een afzender te kunnen kiezen bij het verzenden van een email aan een lid.

Placeholders aanpassen

Tot slot zorgt een placeholder ervoor dat je snel gegevens in een bevestigingsmail kunt aanpassen. Wanneer je een e-mailadres vervangt of het stukje tekst herschrijft, hoef je dat alleen in de placeholder zelf te doen. Voor elke bevestigingsmail die wordt verstuurd na de aanpassing, wordt de placeholder automatisch door de nieuwe gegevens vervangen.

Placeholders bewerken

Om de placeholders in te stellen, ga je in Club-assistent naar Website en klik je vervolgens onder het kopje Bevestigingsmails op Placeholders. Je komt nu in het overzicht van alle placeholders terecht. Hier kun je bestaande placeholders bewerken en nieuwe placeholders toevoegen. Om een nieuwe placeholder toe te voegen, klik je rechts bovenin op 'Item toevoegen'. Wil je een bestaande placeholder bewerken, dan klik je op de desbetreffende placeholder.

In het scherm dat vervolgens opent, vind je de volgende gegevens:
 
Placeholdertekst Vul hier een korte, unieke tekst in waaruit je duidelijk kunt opmaken door welke gegevens de placeholder wordt vervangen. De placeholdertekst dient uit alleen hoofdletters en underscores (_) te bestaan. Een voorbeeld van een placeholdertekst is WEBREDACTIE_EMAIL.
Type placeholder Kies hier uit Tekst of E-mailadres.
Tekst: Gebruik dit type placeholder om een standaard stukje tekst in je bevestigingsmails te kunnen zetten. Denk bijvoorbeeld aan regels m.b.t. afmelden bij een bevestiging voor activiteitinschrijving. In plaats van het hele stuk tekst, hoef je dan alleen de placeholder in de bevestigingsmail te zetten.
E-mailadres: Gebruik dit type placeholder om een e-mailadres in je bevestigingsmails te zetten. Gebruik bijvoorbeeld een placeholder voor het e-mailadres van de webredactie. Zo kun je hetzelfde e-mailadres in verschillende bevestigingsmails toepassen.
Vervangende tekst Typ het stukje tekst of het e-mailadres dat op de plaats van de placeholder moet komen te staan. Indien je voor het type E-mailadres hebt gekozen, controleer dan altijd of je een geldig e-mailadres hebt ingevuld.
Omschrijving Voeg eventueel een omschrijving toe aan je placeholder, zodat je beter kunt onthouden waar hij voor is.

Klik vervolgens rechts onderin op 'Opslaan' om je placeholder op te slaan.

Placeholders toepassen

Wanneer je een placeholder opent, vind je onderaan de code die je kunt verwerken in je bevestigingsmail om de placeholder toe te passen:Om de placeholder te gebruiken, ga je vervolgens in Club-assistent naar Website en klik je onder het kopje Bevestigingsmails op Bevestigingsmails. Klik op één van de bevestigingsmails om hem te openen en te bewerken. Vervolgens kun je placeholders toepassen in de volgende velden:
 
  Type placeholder
  Tekst E-mailadres
E-mailadres afzender x
Naam afzender x
Aan x
BCC x
Onderwerp x
HTML template


Klik wanneer je klaar bent met het bewerken van je bevestigingsmail rechts onderin op 'Opslaan'.

Bovenstaande uitleg is vooral van toepassing op het verzenden van de bevestigingsmail en niet de inhoud ervan. Wil je meer weten over het aanpassen van de inhoud? Klik dan op onderstaande knop.

Afzenders toevoegen bij email sturen aan leden

Om een afzender als optie toe te voegen voor het verzenden van een email aan één lid volg je de bovenstaande informatie. Let daarbij wel op dat je 2 placeholders moet aanmaken. 1 emailadres waarbij de placeholdertekst eindigd op "_EMAIL" en een tekst placeholder die in de placeholdertekst eindigd op "_NAAM". De rest van de placeholder tekst moet voor beide placeholders hetzelfde zijn.