SEO redirect instellen

Een redirect is een doorverwijzing. Bijvoorbeeld: je wil je contactpagina vervangen en hebt een nieuwe pagina aangemaakt met een andere URL. Je wilt in dit geval de bestaande URL (/contactpagina) doorverwijzen naar de nieuwe URL (/contact). Daarom plaats je een redirect met de oude URL die verwijst naar de nieuwe pagina.
Met redirect is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een korte URL te maken voor een nieuwsitem of activiteit.

Redirect instellen

Ga in Club-assistent naar het onderdeel Website en klik vervolgens onder het kopje Overige onderdelen op Seo redirect. Je komt nu in het overzicht terecht met alle redirects op je website.

Om een nieuwe redirect toe te voegen, klik je in dit overzicht rechts bovenin op 'Item toevoegen'.

Redirect van * Vul hier de oude URL in. (let op: zonder domeinnaam, dus bv: https://www.vvdemo12.nl/activiteiten/82/kerstborrel?act=hJtrhOvS1V-lx7tsWBUN2/Q==)
Je redirect moet altijd beginnen met een slash /.
Afhandeling achtervoegsels * Geef aan hoe de redirect moet werken.
Enkele URL: /bestuur-en-organisatie -> /bestuur.

Achtervoegsels behouden: bij redirect naar /bestuur wordt in de volgende URLs alleen /bestuur-en-organisatie aangepast.
/bestuur-en-organisatie/leden -> /bestuur/leden
/bestuur-en-organisatie/contact -> /bestuur/contact

Achtervoegsels weggooien: dan wordt alles wat begint met /bestuur-en-organisatie geredirect naar /bestuur.
/bestuur-en-organisatie/leden -> /bestuur
/bestuur-en-organisatie/contact -> /bestuur
Redirect naar * Vul hier de nieuwe URL in. (let op: zonder domeinnaam, dus bv: https://www.vvdemo12.nl/kerstborrel-2021)
Je redirect moet altijd beginnen met een slash /. Vul alleen een slash in om te redirecten naar de homepagina.
Redirect type 301 permanently: dit is een permanente redirect. Dit type wordt het meest gebruikt.
302 temporary: dit is een tijdelijke redirect. Meestal hoef je nooit gebruik te maken van 302 redirect.
410 gone: gebruik dit type alléén voor pagina's die niet meer gebruikt gaan worden.
Actief Vink aan om de redirect te laten werken.

* Dit item moet verplicht ingevuld worden.

Klik op opslaan om de redirect toe te voegen.
Test na het toevoegen of de redirect werkt, door naar je website te gaan en de oude/bestaande URL in te vullen en controleer of je doorverwijst wordt naar de nieuwe URL.