Testomgeving

Met je Club-assistent website heb je automatisch een testomgeving. Deze is aangemaakt, zodat je eventuele inschrijvingen kan testen en ook een testpagina aan kunt maken.

Testpagina's aanmaken

Ga in Club-assistent naar het onderdeel Website en klik vervolgens onder het kopje Website op Menu/pagina's. Je komt nu in het overzicht terecht met alle hoofdpagina's op je website.

Om een nieuwe pagina toe te voegen, klik je in dit overzicht rechts bovenin op 'Item toevoegen'. Wil je een subpagina toevoegen, klik dan op het plusje voor de hoofdpagina waar hij onder moet komen te hangen. Klik vervolgens rechts van 'Subpagina's' op 'Item toevoegen'.

Je vult de basisgegevens in van de pagina en kiest bij de pagina-instellingen (rechts) de publicatie optie 'Weergeven in test omgeving'

Als alles goed staat klik je op opslaan.

De pagina die je zojuist hebt aangemaakt zal niet in de live omgeving zichtbaar zijn. Deze is alleen bereikbaar als je naar je website gaat en /test/{url van je nieuwe pagina} invult. Als je in hebt gesteld dat je pagina zichtbaar is in het hoofdmenu zie je die er extra bij staan.
<club-website>/test
Voorbeeld: https://www.vvdemo12.nl/test
!Let op
De websites die wij opleveren werken vanuit een technische live omgeving. <club-website>.club-assistent.nl. Alle website die draaien op .club-assistent.nl zijn een representatie van je nieuwe aankomende live omgeving. Ook deze technische live omgeving heeft een aparte test omgeving welke te benaderen is door /test achter de url te plaatsen.
<club-website>.club-assistent.nl/test

Inschrijving met directe betaling testen

Als je een directe betaling op de website wilt testen doe je dit op de testomgeving. Je gaat naar je website /test, vervolgens volg je de stappen die jij of je gebruiker normaal gesproken via de website zou volgen. Bijvoorbeeld het inschrijven als lid of inschrijven voor een activiteit.
Als je gebruik maakt van Mollie zie je tijdens de iDeal betaling een duidelijke melding in beeld dat dit een testmode-betaling is. Zie de afbeelding hiernaast. Als je deze melding niet ziet, ben je niet vanuit de testomgeving een betaling aan het verrichten en zal het bedrag van je rekening afgeschreven worden.