Nieuwsbericht toevoegen

Nieuwsberichten voeg je toe via Club-assistent of een formulier op de website. Laat ze vervolgens controleren en toon ze op je website en in de app. Zo houd je je leden altijd op de hoogte van alle gebeurtenissen binnen je vereniging.

Een nieuwscategorie toevoegen

Wil je dit nieuws in een specifieke categorie invoegen, maar weet je niet welke categorieën er zijn of wil je een nieuwe categorie aanmaken klik dan in Club-assistent bij Website en dan Nieuws op Nieuwscategorieën tonen. Hier zie je alle categorieën met daarbij eventueel een beschrijving, en de volgorde van de categorieën.

Nieuwscategorie De volgorde van categorieën gaat van 0 tot 10.000. Mocht je een categorie als eerste item willen tonen zet je dit item op 0. Alle andere categorieën komen hier achter, mits je een hoger cijfer in vult.
Let op! Heb je bij een andere categorie het zelfde getal ingevuld dan wordt er random een van deze categorieën gekozen.
Weergeven Zorg dat weergeven aangevinkt staat anders wordt de categorie niet getoond.

Een nieuwsbericht aanmaken

Ga in Club-assistent naar Website > Nieuws voor een overzicht van alle nieuwsitems. Klik vervolgens rechts bovenaan de pagina op 'Item toevoegen' om een nieuw nieuwsitem aan te maken. In het scherm dat vervolgens opent, kun je de volgende gegevens invoeren:

Nieuwscategorie Selecteer hier de nieuwscategorie waarin je het nieuws wilt tonen.
Ook weergeven in Selecteer optioneel een extra categorie waar het nieuwsbericht ook in getoond moet worden
Tags Label het nieuws met tags om snel soortgelijke berichten te vinden. Begin met typen, eerder gebruikte tags zullen verschijnen. Je kunt deze aanklikken en eventueel nog meer tags toevoegen. Verschijnt er geen eerder gebruikte tagnaam dan klik je op Toevoegen om een nieuw tag toe te voegen.
De tags worden aan de voorkant gebruikt om nieuws te groeperen.
Op den duur zullen de tags de nieuwscategorien gaan vervangen.
Type nieuwsitem Nieuws: Normaal nieuwsitem. Wordt getoond op de nieuwspagina en wanneer aangegeven op de homepagina (als item en/of popup)
Sponsor: Gesponsord nieuwsitem. Wordt eventueel met lichte arcering getoond tussen de reguliere nieuwsberichten. Wanneer je op één van de pagina's op je website van het paginatemplate 'Sponsornieuws' gebruikmaakt, wordt het bericht tevens in dit overzicht getoond.
Alert: Dit bericht wordt alleen getoond bovenaan de homepagina in een gele melding.
Afgelasting: Bericht met betrekking tot een afgelasting. Wordt alleen getoond bovenaan de homepagina in een rode melding.
Titel Voeg hier de titel in van je nieuwsitem.
Publicatiedatum kies hier de publicatiedatum van het nieuwsitem. Dit is de datum vanaf wanneer het item op de website wordt getoond.
Weergeven tot Geef aan tot wanneer het item getoond mag worden. Vul je hier niets in, dan zal het item altijd zichtbaar zijn maar na een ingestelde tijd naar het archief verplaatst worden.
Alleen tonen aan ingelogde leden Vink dit aan als je het nieuwsbericht alleen wilt tonen aan ingelogde leden.
Tonen in nieuwsblok De pagina's op de website kun je vullen met contentblokken. Eén van de mogelijke contentblokken is het nieuwsblok. Wanneer je dit vinkje aanzet, wordt dit nieuwsbericht naast het reguliere nieuwsoverzicht ook in het nieuwsblok getoond.
Tonen in pop-up Zet dit vinkje aan als je het nieuwsbericht wilt tonen in een pop-up bij het openen van de website. We raden je aan om altijd naar andere manieren te kijken om je nieuwsbericht onder de aandacht te brengen en deze functionaliteit zo min mogelijk in te zetten. Het heeft namelijk een sterk negatief effect op de gebruikerservaring.
Introtekst Schrijf hier de introductietekst die wordt getoond als voorproefje van het nieuwsbericht.
Vervolgtekst Bij een nieuwsbericht wordt een 'Lees meer'-knop getoond als er een vervolgtekst is. Houd er rekening mee dat bij het volledige nieuwsbericht zowel de introtekst als de vervolgtekst wordt getoond. Informatie hoeft dus niet dubbel ingevoerd te worden.
Afbeelding Upload hier een afbeelding bij het nieuwsbericht.
Auteur Voer hier in aan welk lid het nieuwsbericht gekoppeld is of door wie het bericht is geschreven.
Status nieuwsbericht Vaak gaat er een controleslag over een nieuwsbericht heen voordat het mag worden gepubliceerd. Deze status geeft aan of het bericht nog gecontroleerd moet worden (ingelegd), na controle goedgekeurd is (goedgekeurd), of na controle is afgewezen (afgewezen).
Plaats op twitter Vink dit aan wanneer je op de publicatiedatum automatisch een bericht op Twitter wilt plaatsen.
Verstuur app notificatie Vink dit aan wanneer je een notificatie wilt versturen via de app zodra het bericht gepubliceerd wordt.

Instellingen voor de narrowcasting

Maakt jouw club gebruik van narrowcasting, dan vind je bij een nieuwsbericht ook instellingen voor het tonen ervan in een narrowcasting uitzending.
Tonen in de narrowcasting Bepaal waar in de narrowcasting het bericht getoond wordt.
Alleen in ticker: toon het nieuwsbericht alleen in de balk onder in de narrowcasting waar items voorbij lopen (ticker).
In content en ticker: toon het nieuwsbericht in de ticker en als volledig nieuwsbericht.
Niet tonen: neem het bericht niet op in het narrowcastingprogramma.
Titel narrowcastingbericht Vul hier een korte pakkende titel in voor het narrowcastingbericht.
Tonen in narrowcasting van/tot Vul hier in vanaf wanneer en eventueel tot wanneer het item getoond moet worden. Als het item altijd getoond mag worden, vul je geen einddatum in.
Samenvatting voor narrowcasting Hier typ je een samenvatting van het nieuwsbericht. In de narrowcasting kan namelijk niet zoveel tekst getoond worden als op de site.
Afbeelding Upload een afbeelding vanaf je computer voor bij het narrowcasting bericht.

Ben je klaar met je bericht? Klik dan op rechts onderaan het scherm op 'Opslaan'.

Instellingen voor het nieuwsoverzicht

Je kunt in Club-assistent zelf bepalen hoe nieuwsberichten worden weergegeven op de website. Dit pas je aan via door in Club-assistent naar Instellingen te gaan en vervolgens bovenin de balk op Clubinstellingen te klikken. Ga vervolgens naar het tabje 'Nieuwsoverzicht en nieuwsbrieven'. Je kunt vervolgens de volgende opties instellen:

Toon eerste nieuwsitem geopend Staat dit aangevinkt, dan wordt op het nieuwsoverzicht altijd één bericht volledig weergegeven, met de overige items gesloten eronder. Staat dit uitgevinkt, dan wordt van alle berichten alleen het intro en eventueel een 'Lees meer'-knop getoond.
Archiveren na Hier kan je selecteren wanneer een nieuwsbericht in het archief gaat. De opties zijn: 1 maand, 2 maanden, 3 maanden, 6 maanden, 9 maanden, 1 jaar en 2 jaar.
Aantal nieuwsitems met intro Hier stel je in hoeveel nieuwsitems worden getoond met een introtekst en foto in het nieuwsoverzicht. Voor de overige nieuwsitems wordt alleen de titel getoond.
Toon overige nieuwsberichten Indien dit aangevinkt staat, worden wanneer je een volledig nieuwsbericht hebt geopend, daaronder de overige nieuwsberichten getoond.
Aantal nieuwsitems met intro bij geopend bericht Hier stel je in hoeveel nieuwsitems worden getoond als het eerste nieuwsitem geopend is met een introtekst en foto in het nieuwsoverzicht.

Deze instellingen zijn van toepassing op het paginatemplate 'Nieuws' en 'Nieuws - [categorie]'. Lees hier hoe je paginatemplates instelt.

Nieuws toevoegen via de website

Je kunt leden zelf nieuwsberichten in laten sturen door op je website gebruik te maken van het paginatemplate 'Nieuws inleggen'. Lees hier hoe je paginatemplates instelt.

Contentblok nieuws

Je kunt één of meerdere nieuwsberichten op je website tonen in het contentblok 'Nieuwsoverzicht'. Hoe je contentblokken aan een pagina toevoegt lees je hier.