Pagina toevoegen

Jouw Club-assistent website is ingedeeld in verschillende pagina's en menustructuren. Deze kun je volledig naar eigen wens indelen. Per pagina bepaal je eenvoudig in welk menu hij terechtkomt, en daarnaast deel je pagina's volledig naar eigen wens in met behulp van contentblokken. 

Nieuwe pagina toevoegen

Ga in Club-assistent naar het onderdeel Website en klik vervolgens onder het kopje Website op Menu/pagina's. Je komt nu in het overzicht terecht met alle hoofdpagina's op je website.

Voor elke pagina zie je een plusje staan. Klik hierop om eventuele subpagina's uit te klappen. De hoofd- en subpagina's komen overeen met de hiërarchie van het menu van de website.

Om een nieuwe pagina toe te voegen, klik je in dit overzicht rechts bovenin op 'Item toevoegen'. Wil je een subpagina toevoegen, klik dan op het plusje voor de hoofdpagina waar hij onder moet komen te hangen. Klik vervolgens rechts van 'Subpagina's' op 'Item toevoegen'.

Basisgegevens

Paginatitel * Geef je pagina een titel. Deze titel wordt tevens gebruikt om de URL van de pagina te bepalen en om het menulabel te bepalen. Deze kun je later aanpassen indien gewenst.
Pagina URL Dit is de link naar de pagina. Deze wordt automatisch bepaald aan de hand van de paginatitel. Eventueel kun je hem zelf nog aan passen door op het potloodje te klikken en het laatste gedeelte van de URL zelf aan te passen.

Pagina-instellingen

Taal * Geef aan in welke taal de pagina geschreven is. Standaard staat het Nederlands geselecteerd. Indien je website alleen Nederlandse pagina's bevat, hoef je hier nooit iets aan te passen. Alleen wanneer je website meertalig is ingesteld, kun je hier uit één of meerdere andere talen kiezen.
Publicatie opties * Bepaal hier of de pagina gepubliceerd dient te worden. Je kunt hier kiezen uit de volgende opties:
Weergeven: de pagina wordt getoond op de website. Dit is de standdaardinstelling.
Weergeven in test-omgeving: soms wil je de pagina nog niet direct tonen op de website, maar zou het wel fijn zijn als iemand hem alvast even voor je kan nalezen en dat hij in elk geval al klaar staat. Kies dan voor publicatie in de test-omgeving. De pagina is dan wel te bekijken in de testomgeving (www.jouw-website.nl/test/jouw-pagina) maar nog niet op de gewone website.
Niet weergeven: kies voor deze optie om de pagina niet te tonen op de website. Sommige pagina's zijn bijvoorbeeld niet meer of juist nog niet relevant, maar wil je niet weggooien. In dat geval is de publicatie-optie 'Niet weergeven' ideaal.
Autorisatie * Bepaal voor wie deze pagina geetoond wordt. Je hebt hierbij de keuze uit de volgende opties:
Iedereen: de pagina is zichtbaar voor elke websitebezoeker.
Alleen voor ingelogde bezoekers: de pagina is alleen zichtbaar als je inlogt op de website. Dit kan handig zijn als je informatie alleen aan je leden wilt tonen.
Alleen voor niet-ingelogde bezoekers: sommige informatie is juist alleen relevant als je geen lid bent van de vereniging. In dat geval kun je pagina's verbergen zodra leden inloggen.
Paginatemplate Templates bepalen welke informatie er standaard op een pagina getoond wordt. Voor pagina's zoals de homepagina en andere tekstpagina's kies je het standaard (=lege) paginatemplate. Andere paginatemplates zijn juist al helemaal voor je ingericht en hoef je alleen maar in te stellen. Voorbeelden van dergelijke paginatemplates zijn als volgt:
  • Commissieoverzicht
  • Acitiviteitenoverzicht
  • Nieuwsoverzicht
  • Wedstrijdoverzicht
Meer uitleg over de paginatemplates lees je in de tutorial Paginatemplates kiezen 

Menu instellingen

Menutype * Deze optie staat standaard hoofdmenu, dit is het menu met de belangrijkste items. Dit menu wordt vrij prominent op de site getoond. Vaak staat dit menu onder het logo. Hiernaast heb je de optie secundair menu, dit is een apart menu wat kan worden aangeroepen in het menu contentblok. Hier kan je aparte pagina's in zetten die bijvoorbeeld uitgelicht dienen te worden op de site. 
Soort menu item * Hier kan je instellen of iets een pagina is of niet. Dit staat standaard ingesteld als pagina, omdat deze over het algemeen het meest worden aangemaakt. Je kunt er ook voor kiezen om een url of label in te stellen. Een url zorgt ervoor dat de pagina doorlinkt naar een andere pagina. Een label zorgt er voor dat het menulabel aan het menutype wordt toegevoegd maar is niet klikbaar. 
Menu label Hier wordt automatisch de paginatitel overgenomen, wil je dat de pagina een andere naam krijgt in het menu dan kan je het label hier aanpassen door op het potloodje te klinken naast het vakje en dan de tekst er in te typen. 
Menuvolgorde De volgorde van het menu gaat van 0 tot 10.000. Mocht je een pagina als eerste item dus links in het menu willen tonen zet je dit item op 0. Alle andere pagina's komen hier achter, mits je een hoger cijfer in vult.
Let op! Heb je op een andere pagina het zelfde getal ingevuld dan wordt er random een van deze pagina's gekozen. 
* Dit item moet verplicht ingevuld worden. 

Zoekmachineoptimalisatie

 Page title Dit is de titel die bovenin de browser wordt getoond, ook is dit belangrijk om in te vullen wil je de kans hebben beter gevonden te worden in Google. Maak deze titel niet te lang (maximaal 100 tekens ofwel letters of cijfers). 
Meta description Hier vertel je de bezoeker van je site in 2 of 3 regels wat men op deze pagina kan vinden. Deze omschrijving wordt hoogstwaarschijnlijk ook door google getoond in de zoekresultaten bij deze pagina. 
* Dit item moet verplicht ingevuld worden.