Social media toevoegen aan de website

Met Club-assistent kan je gemakkelijk social media knoppen toevoegen aan je website. Als op deze knoppen gedrukt wordt ga je naar het desbetreffende medium zoals Facebook of Twitter. Hoe je deze knoppen aanmaakt en toevoegt aan je pagina, leggen we je uit in deze tutorial.

Een sociaal medium koppelen

Ga in Club-assistent naar Website en klik vervolgens onder het kopje Overige onderdelen op 'Social media instellingen'. Hier zie je alle social media instellingen staan. Klik op 'Item toevoegen' om een nieuw sociaal medium aan je website te koppelen. Vul vervolgens de volgende velden in:
Sociaal medium Selecteer hier het sociale medium. Je hebt keuze uit Facebook, Google Plus, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter, Vimeo en Youtube.
Tekst bij icoon Wil je tekst voor het social media icoontje tonen, vul deze dan hier in.
URL Profielpagina Plak hier de url van je profielpagina van je social media kanaal.
Volgorde Vul een cijfer in om te bepalen op welke volgorde je social media worden getoond. Hoe dichter het cijfer bij 1 ligt, hoe hoger het medium wordt getoond in de lijst.
Weergeven Vink dit aan om de social media knop te tonen.

Klik vervolgens rechts onderin op 'Opslaan' om je social media knop toe te voegen.
Klik onderaan de pagina op "Opslaan" om het sociale medium op te slaan. De volgende stap is nu de sociale media toe te voegen aan de pagina.

Social media knoppen tonen

De knoppen kun je aan je website toevoegen aan een webpagina of in de footer door middel van een contentblok. Lees hier hoe je contentblokken aan je pagina toevoegt. Lees ook meer over het instellen van een footer voor je website.