Sponsorbanner toevoegen

In Club-assistent is het eenvoudig sponsorbanners te koppelen aan een sponsor. Deze banners zijn te tonen in het banner contentblok, in het sponsoroverzicht en bij een team wat een sponsor heeft. Hoe je een banner/logo aan een sponsor koppelt en in het contentblok toont wordt in deze tutorial uitgelegd.

Sponsorbanner toevoegen

Ga om sponsorbanners te koppelen aan een sponsor in Club-assistent naar "Sponsoradministratie", dan ga je naar "Sponsoren". Vervolgens klik je op het  plusje voor de juiste sponsor. Dan scrol je naar beneden tot je "Overzicht alle banners" ziet. Hier klik je rechts naast de titel op "Item toevoegen".

Je kan ook naar het overzicht van alle banners zonder specifiek bij ieder sponsor dit in te stellen. Je gaat hiervoor in Club-assistent naar "Sponsoradministratie", dan ga je naar "Banners, overzicht alle banners". Je krijgt hier een overzicht van alle banners. De banners die je bij de sponsor hebt toegevoegd zullen ook in dit overzicht getoond worden.

In dit overzicht klik je rechts naast de titel op "Item toevoegen" om een banner/logo toe te voegen.

Position Kies op welke positie je de banner/ het logo wil plaatsen.
Sponsor Kies hier de juiste sponsor uit de lijst waaraan deze banner / dit logo gekoppeld is.
Omschrijving Vul een omschrijving van de banner in. Dit kan bijvoorbeeld de naam van het bedrijf.
URL Vul de URL/link van de website van de sponsor/banner in.
Type Kies het type bannerformaat. De types staan eronder uitgelegd. Ieder type heeft andere afmetingen wat bepaalt hoe de banner / het logo eruit komt te zien.
Image De banner/advertentie zoals aangeleverd door de sponsor.
Gebruik voor het logo een .GIF, .JPG of .PNG bestand (geen pdf bestand)

Opmerking: heb je geen banner dan wordt hier ook wel het logo van de sponsor voor gebruikt.
Alt Als de afbeelding niet werkt, zal deze tekst het plaatje vervangen.
Code Laat dit veld leeg.
Open in Bepaal of het klikken op de banner / het logo de URL in hetzelfde venster opent of in een nieuw venster. Als je niet wilt dat je bezoeker van jouw website weggaat kies je voor 'in nieuw venster'.
Start Vul een datum in als de banner / het logo vanaf een bepaalde datum getoond mag worden.
End Vul een datum in als de banner / het logo vanaf een bepaalde datum niet meer getoond mag worden.
Volgorde De volgorde waarin de banners getoond worden dit nummer gaat van 0 tot 10.000.

Opmerking: Dit veld wordt genegeerd als je bij het plaatsen van de banner op de website kiest voor weergave type "Willekeurig"

Bannerposistie aanpassen

Initieel zullen er een drietal bannerposisties opgeleverd worden door Club-asistent.
Je bent vrij om deze  aan te passen.

Naam Geef de bannerpositie een herkenbare naam.
Weergave type Maak hier een keuze voor de weergave van de banners op de website (de app houd hier geen rekening mee)
Bloktitel Geef de bannerpositie een standaard titel. Deze kan in het content blok op de wesbite overrulled worden.
Breed wordt uitgefaseerd
Hoog wordt uitgefaseerd
maximale breedte in pixels wordt uitgefaseerd
In App Door het aanzetten van de In App checkbox koppel je deze positie aan de app. In principe is er maar 1 bannerpositie in de app beschikbaar.

Sponsorbanner plaatsen op website

Ga om de sponsorbanner te tonen op de website ga je naar de module "Website" en naar "Menu / paginas". Open de pagina, door hier op te klikken, waar je de sponsorbanner wilt gaan plaatsen. Je voegt dan op de gewenste plek een contentblok toe door op 'voeg een blok toe' te klikken. In het overzicht van de blokken zoek je naar het blok "Banners". Deze staat meestal vrijwel onderaan.

Geef het blok een title en maak de keuze voor het type banner.
  1. Banner set : gevolgd door een keuze de bannerpositie waaraan je de banner / het logo hebt toegevoegd.
  2. Sponsor contract. Op deze manier tonen je de logo's van een sponsor die voldoet aan de volgende instellingen. Maak een keuze
    1. Sponsorproduct type (bijvoorbeeld alle Businessclub leden) of
    2. sponsorproduct (alle sponsoren met een bord langs het hoofdveld)
  3. Afbeeldingen upoloaden > Je kiest in dit blok welke afbeeldingen je gaat uplaoden en tonen.

Als laatste kies je (bij optie 2 en 3) voor de max breedte van een logo.
Volg de andere instellingen en bekijk je resultaat op de pagina.