Groepen importeren uit Digimembers

Voor Gymnastiek sportverenigingen geldt dat de groepen/lessen verplicht moeten worden bijgehouden via Digimembers. Omdat je in Club-assistent de groepen en trainingen kunt beheren, hebben we ervoor gezorgd dat je alle groepen/lessen eenvoudig kunt importeren, en groepsleden kunt toewijzen vanuit Digimembers in Club-assistent.

Groepen exporteren vanuit Digimembers

1. Ga bij Digimembers, in de oranje balk, naar Lijsten ► Vaste Lijsten ► Lessenoverzicht
  2. Druk op Open rapport
  3. Selecteer, in de grijze balk, naar de tekst 'export', uit de lijst Excel
  4. Druk op Export

Deelnemerslijst exporteren vanuit Digimembers

1. Ga bij Digimembers, in de oranje balk, naar Lijsten ► Vaste Lijsten ► Deelnemerslijst
  2. Laat de waarde voor maand en jaar ingevuld op de huidige maand/jaar
  3. Druk op Maak Excel-bestand

Groepen/Lessen importeren in Club-assistent

Zorg ervoor dat je eerst alle leden hebt geïmporteerd vanuit Digimembers. Volg hiervoor de stappen van de leden import.

Als alle leden zijn geïmporteerd, kun je via de volgende stappen de groep importeren:
  1. Ga in Back-site naar Teams, Trainingen & wedstrijden
  2. Druk in de blauwe balk op Digimembers team import
  3. Druk op Bestand kiezen
  4. Selecteer het lessenoverzicht export bestand dat je hierboven hebt gedownload en druk op Open
  5. Druk op Bestand kiezen
  6. Selecteer het deelnemerslijst export bestand dat je hierboven hebt gedownload en druk op Open
  7. Druk op Uploaden

Je krijgt nu een overzicht waarin je kunt zien hoeveel groepen en groepsleden er zijn aangemaakt.