Update 02/08/2016

Functionarissen, velden en kleedkamers

Wanneer je werkt met wedstrijden, ga je geheid aan de slag met wedstrijdfunctionarissen zoals scheidsrechters, deel je kleedkamers in en bepaal je wie waar speelt. Daarom hebben we dit én weer een stukje gemakkelijker gemaakt, én de functionaliteit met betrekking tot wedstrijdfunctionarissen uitgebreid.

Autosuggest voor velden en kleedkamers

Heb je veel velden/banen/baden/etc. en een hoop kleedkamers, dan kan het selecteren van velden en kleedkamers bij wedstrijden een hoop scrollwerk zijn. Daarom hebben we nu autosuggest toegepast: jij begint met typen, wij vullen aan. Dat maakt het indelen van wedstrijden weer een stukje gemakkelijker.

Voorheen scheidsrechters, nu wedstrijdfunctionarissen

Er zijn veel vragen geweest met betrekking tot het koppelen van een scheidsrechter die geen lid is en het toevoegen van andere functionarissen zoals grensrechters en waterdragers. Daarom kun je nu eenvoudig verschillende typen functionarissen toevoegen en zowel leden als niet-leden koppelen aan deze functies.

Om een functionaristype toe te voegen, ga je naar Teams/groepen, trainingen en wedstrijden en klik je onder het kopje Wedstrijden en standen op Wedstrijdfunctionaristypen. Hier kun je naar hartelust verschillende typen functionarissen toevoegen.

Wil je functionarissen toevoegen, dan ga je onder Wedstrijden en standen naar Wedstrijdfunctionarissen. Je kunt hier bestaande leden toevoegen als functionaris, maar ook een naam invoeren van iemand die geen lid is.

Ga je tot slot aan de slag met het koppelen van functionarissen aan wedstrijden, dan ga je onder Wedstrijden en standen naar Wedstrijden en open je de desbetreffende wedstrijd. Vervolgens kom je als je naar beneden scrolt vanzelf het kopje Wedstrijdfunctionarissen tegen, met daaronder alle functionaristypen die je hebt toegevoegd. Met autosuggest kun je hier functionarissen uit de functionarissentabel toevoegen, of een nieuwe functionaris toevoegen. Let wel op: voeg je hier een nieuwe functionaris toe, dan wordt hij niet automatisch gekoppeld aan een lid.

Kleedkamers en velden tonen op teampagina

Omdat het wel zo handig is als je terug kunt zien waar je je moet omkleden en waar je moet spelen, tonen we voortaan op de teampagina ook de kleedkamers en velden (of zalen, dojo's, etc.) voor de desbetreffende wedstrijd.

Heb je nog vragen?

Kom je er ondanks bovenstaande uitleg niet aan uit hoe de nieuwe functionaliteiten werken? Laat het dan aan ons weten via een Problemen & Wensen item en we komen zo snel mogelijk bij je terug.