Update Q1 2019

Om een beetje bij de tijd te blijven hebben we ons dit kwartaal vooral gericht op de ontwikkeling van de app. Je kan voortaan je gegevens via de app aanpassen, als ouder kun je ook inloggen op de app en het is mogelijk om de aanwezigheid van je teamgenoten bij een training te zien. Ook zijn we bezig met het ontwikkelen van verschillende bondsapplicaties.

Als ouder inloggen in de app

Voor jou als ouder was het al mogelijk om via de website in te loggen op het account van je kind. Vanaf nu is het voor deze extra accounts met toegang ook mogelijk om in te loggen op de app met een eigen wachtwoord. Alle voordelen van de app kun je als ouder dus ook voortaan voor jezelf en je kind ontvangen zonder op zijn/haar echt eigen account ingelogd te zijn. 

Naast de ledenadministratie kan ook een lid zelf op de myClub pagina extra accounts toevoegen.  

Gegevens aanpassen via de app

Voorheen was het alleen mogelijk om je persoonlijke gegevens aan te passen via de website. Maar omdat we tegenwoordig steeds meer met onze telefoons bezig zijn is het aanpassen van deze gegevens ook mogelijk gemaakt in de app.  

QR code in de app

Wat voorheen het papieren lidmaatschap pasje was is nu een QR code in de app. Hierdoor hoef je geen pasjes meer uit te draaien om te scannen voor aanwezigheid op trainingen.
Gebruikte je voorheen een handscanner om de pasjes te scannen, nu kun je (als stafmedewerker van een team) de app gebruiken de QR code in de app van de teamleden.

Het voordeel is duidelijk: je hoeft gedurende het seizoen geen pasjes bij te printen als er nieuwe leden aanmelden. In het kader van de AVG is deze oplossing ook beter, persoonsgevoelige informatie achter login ipv op een gedukt pasje.
 

Bondsapplicaties

Gemaakt voor NWWB, JBN, KNGU, NCS

Bij de NWWB zijn veel verschillende verenigingen aangesloten. De secretaris/ledenaministrateur van een vereniging kan op de website van www.nwwb.nl inloggen in het CMS Club-assistent. Deze persoon krijgt dan toegang tot de ledenadministratie van zijn vereniging om de leden te zien en te kunnen muteren. 

In de app vind je:
  •  Jouw persoonlijke lidmaatschapsgegevens
  •  Nieuws en nieuwsbrieven
  •  De kalender
  •  Inschrijvingen voor wedstrijden
  •  Trainingen en groepsberichten voor selectiesporters

Daarnaast hebben we voor enkele bonden een speciale applicatie gelanceerd.

JBN

Ondersteuning van alle Regionale TalenCentra (RTC's). Hier is de bondsapplicatie ingezet om JBN topsport te ondersteunen. Naast de de-centrale ledenadministratie is er ook een website met de-centraal onderhoud waar leden zich kunnen aanmelden voor een buitenlandreis.
 

NCS

De NCS beheert geen detail informatie van de aangesloten leden maar faciliteert wel in de zwemwedstrijden van De Watervrienden.

Club-assistent ondersteunt de sport4all.nl website en de watervriendennederland.nl, op de laatste site worden alle zwemwedstrijden gepubliceerd met de Splashbestanden.
Club-assistent ondersteunt het inschrijven op zwemwedstrijden en het genereren van de Splashbestanden.

Drunense Duinenloop 2019

Sinds vele jaren ondersteunen we met Club-assistent de Drunense Duinenloop op het gebied van het inschrijfproces, het uitgeven van startnummers / bibtags, het verwerken van doorkomsttijden op een groot scherm en in de uitslag. Ook wordt het zoeken en inschrijven van vrijwilligers ondersteund.

Door de koppeling met MyLaps kunnen we direct de uitslagen verwerken maar ook de speakermat- en finishtijden publiceren op de narrowcasting.

Het uitgeven van de startnummers / bibtags voor de na-inschrijvers gebeurde eerst op de dag zelf, dit jaar worden deze automatisch uitgegeven wanneer de atleet zich inschrijft na de inpakavond. Het startnummer staat vervolgens in de bevestigingsmail die de atleet mee kan nemen om het startnummer op te halen.

Handbal Sportlink Club.Dataservice

Omdat Onsweb komt te vervallen en de plugin voor de NHV niet meer ontwikkeld en ondersteund wordt, hebben we een nieuwe koppeling met NHV sportlink Club.dataservice voor de handbal ingericht. Met deze nieuwe koppeling is het mogelijk om wedstrijden, uitslagen, teams & competities op te halen vanuit sportlink. 

Leden toevoegen aan een activiteit vanuit de app

Tijdens een activiteit of evenement kan het zomaar voorkomen dat een lid last minute besluit om toch even binnen te lopen zonder zich aan te melden. Als je de aanwezigheid van de leden op dat moment bijhoudt via de app was het niet mogelijk om een lid toe te voegen en moest je dit weer onhandig op een apart briefje noteren. Het werd tijd om dit aan te passen en hebben we het mogelijk gemaakt om op het scherm waar je de aanwezigheid van een lid kan scannen / instellen ook leden toe te voegen die niet zijn ingeschreven.

Aanwezigheid van andere leden zien in de app

Bepaal of leden van een team de aanwezigheid van andere teamleden kunnen inzien via de app. Dit kan je aangeven met een checkbox bij de clubinstellingen. Instellingen -> Clubinstellingen -> Teams en wedstrijden -> Aanwezigheidsregistratie -> Leden aanwezigheid -> leden mogen de aanwezigheid van andere leden zien.

Overige aanpassingen in deze update:

  • Nieuw: Tutorial over het aanmelden van een lid tijdens een activiteit

Heb je nog vragen?

Kom je er ondanks bovenstaande uitleg niet aan uit hoe de nieuwe functionaliteiten werken? Laat het dan aan ons weten via een Problemen & Wensen item en we komen zo snel mogelijk bij je terug.