Wedstrijden ophalen

Voor enkele sporten is er een bondskoppeling voor het ophalen van de wedstrijden. In Club-assistent kan je zo eenvoudig de wedstrijden voor de teams ophalen. De wedstrijden worden elke nacht automatisch opgehaald mits de teams voor het actieve seizoen al een zijn opgehaald. 
Ga in Club-assistent naar "Teams, Trainingen & Wedstrijden" en klik vervolgens rechtboven op "Sportlink club.data".
Klik hier op "Wedstrijden ophalen" om voor de teams de wedstrijden bij de bond op te halen.
Na het ophalen van de wedstrijden kun je deze op de wedstrijden pagina's van de website terug vinden. Ook staan ze dan bij "Teams, Trainingen & Wedstrijden" bij de "Wedstrijden".

Velden niet ingesteld bij wedstrijden uit Sportlink.

Als de speelvelden niet worden ingesteld staan bij wedstrijden die door Club-assistent worden opgehaald. Ga dan naar 'Teams, Trainingen & Wedstrijden' > Sportlink Club.Data > Wedstrijden ophalen. Hier wordt, als de speelvelden niet gevonden kunnen worden, een melding getoond welke velden bij welke wedstrijden niet gevonden zijn.

 

Noteer de namen van deze velden en ga dan naar 'Teams, Trainingen & Wedstrijden' > Velden. De veldnamen die uit sportlink komen moeten in Club-assistent in de lijst van velden staan. Daarbij is het belangrijk dat de namen zoals deze voorkwamen bij 'wedstrijden ophalen' exact voorkomen in de lijst in de kolom Code of de kolom veld.

Zolang in Sportlink de velden hierna niet qua naam aangepast worden, zullen deze velden door Club-assistent bij elke wedstrijd gekoppeld worden zodra Club-assistent de wedstrijden opnieuw ophaald.
 

Vriendschappelijke/zelf ingestelde wedstrijden ophalen

Om vriendschappelijke wedstrijden op te kunnen halen moet je daarvoor in sportlink eerst teams aanmaken die je dan kunt koppelen aan bondsteams.
 
Daarna kun je een vriendschappelijke wedstrijd aanmaken en het team dat je net hebt aangemaakt selecteren.
 
Ga nu in Club-assistent bij Club-Data de wedstrijden ophalen.

Bij de vriendschappelijke wedstrijden worden dan nummers getoond 
Ga naar de teams en voeg daar bij KNVB teamnummer, achter het eerste nummer een ',' toe gevolgd door het nummer dat bij de wedstrijd import zichtbaar was en daarachter nog een extra ','. Dit hoef je per team maar 1 keer per seizoen te doen. Daarna kan Club-assistent de vriendschappelijke wedstrijden ophalen van Sportlink en koppelen aan de juiste teams via 'Teams, Trainingen & Wedstrijden' > Sportlink Club.Data > Wedstrijden ophalen.