Update Q1en Q2 2023

Nieuwe app live

Afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een volledig nieuwe club-app.
Een app die gemakkelijk te installeren is, je hoeft er niet voor naar de appstore of playstore.
Deze app heeft jullie clubnaam, jullie logo en huisstijlkleuren!
De functionaliteiten zijn vooralsnog hetzelfde.
Neem een kijkje op: https://support.club-assistent.nl/app

De Zwemcoach-app live

Ook de zwemcoach app is officieel live gegaan nu ook het syncroniseren toegevoegd is.
De Zwemcoach app is nu onderdeel van de normale club app. Je moet alleen op een andere manier inloggen en is alleen toegankelijk voor de vrijwilligers en niet voor de leden.

Onboarden nieuwe app

Om de app eenvoudig te introduceren bij de leden van je vereniging hebben we 2 nieuwsbrieven voor je klaar gezet.
Je kunt de tekst zelf nog wat aanpassen.

Stap 1 nieuwsbrief trainers verzenden
Stap 2 nieuwsbrief leden verzenden

Kijk in je omgeving en vind de 2 nieuwsbrieven die op 14-3-2023 zijn toegevoegd.

Uitbreiding dashboard

Er zijn 2 metrics beschikbaar gemaakt waarin je kunt zien hoeveel trainers en/of leden de app hebben geinstalleerd.
Probeer de dekkingsgraad zo hoog mogelijk te houden (minimaal 80%), zodat de communicatie naar de leden goed verloopt.
Introduceer de app bij elk nieuw (proef)lid.
Tevens is er nog een metric beschikbaar die aantoont hoeveel van de aangemelde proefleden per jaar definitief lid zijn geworden.

Gebruik deze data om meer inzicht te krijgen in je ledenbestand.

Facturen overzicht

Losse facturen is als apart overzicht komen te vervallen.
Je vindt alle facturen in het overzicht Facturen.
In dit overzicht kun je filteren op het type factuur (Contributie, activiteit, Losse)

Lesrooster overzicht aangepast

Sinds enkele maanden hebben we een contentblok "Trainingsoverzicht - per categorie" .
Dit is een uitgebreide versie van het template "Trainingsoverzicht".
We adviseren je ook om het contentblok te gebruiken.

Als dit blok op de pagina is geplaatst kunnen potentieel nieuwe leden gelijk een proefles aanvragen of lid worden.
De presentatie van dit blok is uitgebreid met
  • n.v.t. (indien geen proefles optie aangeboden wordt)
  • wachtlijst (indien de proefles optie vol is en overgeschakeld wordt op de wachtlijst, mits ingeschakeld)

Vinkjes in het overzicht

Indien in een record in Club-assistent een vinkje (aan/uit) gebruikt wordt dan is dit voortaan van het overzichtsscherm aan of uit te zetten.
Je hoeft dus niet langer het rerord te openen om een dergelijke wijziging door te voeren.
Dit geldt in sommige gevallen ook voor selectielijsten.

Verder in deze update

• Mutaties in de extra velden gekoppeld aan de ledenadministratie worden nu ook gelogd.
  • Als je bij de Club-instellingen hebt gekozen voor 'alleen proeflesser' dan wordt de optie om lid te worden onderdrukt maar vrijwilliger en donateur blijven wel een optie.
  • Judo: Indien een judoka, die ingeschreven is op een toernooi zijn/haar gewicht aanpast, wordt de organisatie hiervan op de hoogte gebracht.
  • KNGU: Clubrol ondersteuner kan vanaf nu ook in een commissie geplaatst worden.

Bugfixes

• Gegevens lid in wachtlijst niet juist indien de betreffende persoon lid is van twee subverenigingen.
  • Nieuwstags worden ten onrechte (ook) op een subsite getoond.
  • Toernooien genereren werkt weer.
  • Toernooi ranking in de app herstelt.