Zwemcoach

Voor het bijhouden van de voortgang/aanwezigheid van zwemmers tijdens de zwemles heeft Club-assistent de Zwemcoach app ontwikkeld. 

Installeer de app

De zwemcoach app is sinds maart 2023 onderdeel van de normale club-assistent app.

Let op: deze app installeer je niet via Google Play of de Appstore maar direct via de browser van je tablet!


Instructie voor downloaden en installeren van de app vind hier

In tegenstelling tot de normale versie van de app waar de leden inloggen met hun eigen gebruikersnaam en wachtwoord start je de zwemcoach app op door in te loggen met een club-assistent beheerders account.
Op deze manier kun je snel wisselen van beoordelaar en hoef je niet telkens in en uit te loggen.
 

Inloggen met Club-assistent account

In tegenstelling tot de normale versie van de app waar de leden inloggen met hun eigen gebruikersnaam en wachtwoord start je de zwemcoach app op door in te loggen met een club-assistent beheerders account.
 
Op deze manier kun je snel wisselen van beoordelaar en hoef je niet telkens in en uit te loggen.

Selecteer een beoordelaar

Na het inloggen krijg je een lijst aan beoordelaars te zien die beoordelingen mogen maken.
Deze lijst is opgebouwd uit beoordelaars die in Club-assistent staan ingesteld. Zie beoordelaars aanwijzen voor informatie over het instellen van beoordelaars.

De app zal bij het inloggen gegevens ophalen vanuit de Club-assistent. Als je al ingelogd was bij het openen van de app, is het mogelijk dat je even opnieuw moet synchroniseren. Dat kan door rechtsboven in de hoek te tikken op de cirkel met het ?-tje.
Daarna klik je op ‘Synchroniseren’ en wordt de synchronisatie gestart. Zodra deze is afgerond kan je linksboven op het logo klikken om terug te gaan. 

Kies de juiste groep

Om een beoordeling te starten kies je allereerst een beoordelaar uit het overzicht, daarna krijg je een overzicht van de categorieën, ook hier maak je een keuze.

Zie teamsgroepen indelen in categorieen voor informatie over hoe je dit kunt instellen.

Na het kiezen van een categorie krijg je een overzicht te zien met alle groepen in deze categorie waarvoor een beoordelingsformulier en een beoordelingsmoment is aangemaakt. Zie beoordelingsformulier opstellen en beoordelingsmoment toevoegen voor informatie over het instellen van een beoordelingsmoment en -formulier.
 
Je kiest de groep die je wilt beoordelen en krijgt het overzicht aan groepsleden te zien. Boven in de blauwe balk heb je een aantal tabjes: Aanwezigheid, (naam van het beoordelingsformulier), overzetten. Je begint standaard in het tabje aanwezigheid. Hier is het mogelijk om aan te geven wie er aan- of afwezig is. 

! De aanwezigheid kan enkel worden aangegeven wanneer er een training heeft plaats gevonden in de periode waarin de beoordeling geldig is.

Voer de beoordeling in

Zodra je naar het tabje van het beoordelingsformulier gaat (2e tabje), kun je per beoordelingscriterium aangeven hoe het lid gepresteerd heeft. Dit gaat in de zwemcoach app d.m.v. smileys. In de oranje balk kan je wisselen tussen de verschillende criterium en het lid hierin beoordelen.
Naast de 4 smileys heb je nog een kolom waarin je (trend van) de vorige beoordeling(en) te zien krijgt, mits deze er is geweest.
 

Teamlid gegevens

Wil je als beoordelaar meer info over het kuind klik dan op zijn/haar naam. De teamlid detailpagina wordt nu getoond. 

De informatie die hier getoond wordt is afhankelijk van de instellingen bij jouw club.
Dit geldt ook voor de sectie Aanpasbare velden.

Een aantal secties zijn wel voor idereen gelijk:
  • Notities met indicatie van het aantal notities die beschikbaar zijn in de ledenadministratie
  • Neemt deel aan trainingen
  • Groepen
  • Aanwezigheids geschiedenis
  • Activiteiten

Voortgang en overzetten

In het tabje overzetten kun je een groepslid naar de volgende groep overzetten en/of aangeven dat het lid op diploma mag. Bij de groepen in Club-assistent geef je per groep aan wat de vervolg groep is.
Zodra je de checkbox aan hebt gevinkt, wordt het lid door het systeem naar de nieuwe groep overgezet.

Om de ingevoerde aanwezigheid/beoordelingen/overzettingen op te slaan moet je met de tablet verbonden zijn met het internet. Zodra je verbinding hebt zou het apparaat automatisch moeten synchroniseren. Het is ook mogelijk om handmatig de synchronisatie te starten als je er zeker van wilt zijn dat de ingevoerde gegevens meteen worden opgeslagen. Klik hiervoor rechtsboven in de hoek op de cirkel met het ?-tje , en klik vervolgens op ‘Synchroniseren’.