Diploma zwemmen

De organisatie van de diplomadag (van uitnodiging tot diploma's printen) wordt ondersteund door de activiteiten module. Op de dag zelf, als de kinderen in het water liggen, ondersteunen we de examinatoren met de zwemcoach app.

Stel het juiste beoordelingsformulier in

Tijdens de opleiding werken we met de uitgebreide beoordelingsformulieren en smileys als beoordeling.
Voor het afzwemmen is het formulier beperkt tot de examenpunten en registreert de examinator of het onderdeel behaald is of niet.

Bij de opzet van de diplomadag heb je een tijdslot aangemaakt voor ieder niveau. Koppel nu het examenformulier of aftestlijst aan het tijdslot van de diplomadag passend bij het niveau van het tijdslot.

Meld de examinatoren aan

Heb je externen examinatoren dan staan die waarschijnlijk niet in de lijst met beoordelaars. Voeg ze daar toe en merk de verantwoordelijke van de dag als hoofdbeoordelaar.

Er kunnen meerdere beoordelaars tegelijk de kinderen beoordelen. De hoofdbeoordelaar heeft inzicht in de individuele beoordelingen en heeft het laatste woord. De hoofdbeoordelaar bepaald uiteindelijk geslaagd of niet geslaagd.

Stel dus altijd een hoofdbeoordelaar is.

Voer de beoordeling uit

Elke examinator op de diplomadag werkt met een tablet en start de zwemcoach app op.
Selecteert zichzelf als beoordelaar en kiest in het menu voor 'Diplomadag'.

In de oranjebalk verschijnt de naam van de diplomadag-activiteit. Daaronder de verschillende tijdsloten waar de kinderen op niveau ingedeeld zijn.

Selecteer het juiste tijdslot en start de beoordeling.

De beoordelingsaspecten zijn eventueel opgedeeld in meerdere onderdelen. Per onderdeel vind je dan een menu item op de blauwe balk.
De beoordelingsaspecten (oranje knoppen bovenin) corresponderen met de kolom in de matrix.
Door op de oranje knop te klikken verschijnt een optionele toelichting en video onder de matrix. Schuif dus even het scherm omhoog om die te raadplegen.

Om een kind een beoordeling te geven op een bepaald aspect, klik je in de matrix op de kruising kind/aspect en in de popup selecteer je behaald of niet behaald.

Ben je eindverantwoordelijke/hoofbeoordelaar dan kan het zijn dat een vakje een oranje kader krijgt.
In dat geval zijn er 2 examinatoren die van mening verschillen. Klik op het vakje om inzicht te krijgen wie wat beoordeeld heeft.

Als eindverantwoordelijke bepaal jij de definitieve keuze.

Geslaagd?

Ben jij de eindverantwoordelijke, bepaal dan op het laatste tabblad of het kind geslaagd is.

Voor het organiseren van een diplomadag en/of printen van diploma's kijk hier.