Beoordelingsmoment toevoegen

Om sporters te kunnen beoordelen, moeten er beoordelingsmomenten aangemaakt worden. Dit zijn de periodes waarin de sporters beoordeeld kunnen worden. Als trainer kan je dan de sporters beoordelen. In deze tutorial lees je hoe je beoordelingsmomenten aanmaakt.

Type beoordelingsmomenten

Een type beoordelingsmoment is het type waarop een beoordeling plaats kan vinden zoals "Begin seizoen". Ga om een type beoordelingsmoment aan te maken naar Club-assistent, vervolgens klik je op "Teams, Trainingen & Wedstrijden. Dan klik je onder het kopje Spelervolgsyteem op "Typen beoordelingsmomenten". Hier zie je de typen beoordelingsmomenten die er al zijn. Om een nieuwe toe te voegen klik je rechts op "Item toevoegen".

Code Dit is de code van het veld, deze dient uniek te zijn en geen speciale tekens of spaties te bevatten.
Titel Dit is de naam van het beoordelingsmoment
Korte titel Dit is de naam van het beoordelingsmoment verkort.
Nu klik je op opslaan en kan je bij het aanmaken van een beoordelingsmoment het zojuist aangemaakte type kiezen.

Beoordelingsmoment aanmaken

Ga in Club-assistent naar "Teams, Trainingen & Wedstrijden". Vervolgens klik je onder het kopje Spelervolgsysteem op "Beoordelingsmomenten". Hier zie je alle beoordelingsmomenten met daarbij de start en einddatum en of ze worden herhaald. Klik rechts op "Item toevoegen" om een nieuw beoordelingsmoment aan te maken.

Startdatum Vanaf deze datum kunnen de beoordelingsformulieren worden ingevuld. Op deze datum worden de beoordelingsformulieren zichtbaar voor de beoordelaars.
Einddatum Tot en met deze datum kunnen de beoordelingsformulieren worden ingevuld. De dag na deze datum worden de beoordelingsformulieren weer onzichtbaar gemaakt voor de beoordelaars.
Herhaald Hier heb je de opties niet herhalen, wekelijks en maandelijks.
Seizoen Kies het seizoen waarin dit beoordelingsmoment plaatsvindt.
Type moment Het type moment duidt aan op welk moment in het seizoen de beoordeling plaatsvindt. Deze momenten kan je zelf aanmaken.
Aantal correctiedagen Aantal dagen na invulling van het formulier dat de beoordelaar nog aanpassingen mag maken in het beoordelingsformulier. Dit gaat van 1 dag t/m 29 dagen.
Klik rechts onderaan de pagina op "Opslaan" om het beoordelingsmoment op te slaan.

Een beoordelingsformulier aan een beoordelingsmoment koppelen

Ga in Club-assistent in 'Teams, Trainingen & Wedstrijden' vervolgens klik je op het beoordelingsmoment waar je een beoordelingsformulier aan wilt koppelen. Vervolgens klik je onderaan op het  plusje bij gekoppelde items. Nu zie je hier het kopje 'Beoordelingsformulieren'. Vervolgens klik je rechts op 'Item toevoegen' om een beoordelingsformulier toe te voegen.

Het is ook mogelijk om een beoordelingsformulier toe te voegen aan een beoordelingsmoment dat is verstreken. Wanneer u dit beoordelingsmoment verlengt kan het beoordelingsformulier alsnog ingevuld worden.
Beoordelingsmoment Dit is het beoordelingsmoment waar je het formulier aan toevoegt.
Beoordelingsformulier Selecteer het beoordelingsformulier wat je wilt gebruiken voor deze doelgroep.
Teamrol Je kunt een teamrol selecteren. Alleen leden die deze teamrol hebben zullen beoordeeld worden, indien je dit veld leeg laat zullen van alle teams die beoordeeld worden alle rollen beoordeeld worden.
Team/groepshoofdcategorie Alleen leden die in deze categorie zitten zullen beoordeeld worden. Als je dit veld leeg laat zal de geselecteerde teamrol uit elk team beoordeeld worden. Als je geen teamrol hebt geselecteerd, dan kan iedereen beoordeeld worden met dit beoordelingsformulier.
Team/groepssubcategorie Alleen leden die in deze subcategorie zitten zullen beoordeeld worden. Als je dit veld leeg laat, dan zal iedereen met de geselecteerde teamrol en de geselecteerde teamhoofdcategorie beoordeeld worden. Selecteer je ook geen teamrol en hoofdcategorie? Dan kan iedereen beoordeeld worden met dit beoordelingsformulier.
Team Alleen leden die in dit team zitten zullen beoordeeld worden. Als je dit veld leeg laat, dan gelden de selecties die je voorafgaand hebt gemaakt bij 'teamrol', 'teamhoofdcategorie' en 'team subcategorie'. Als je daar niets in hebt gevuld kan iedereen beoordeeld worden met dit beoordelingsformulier.