Update Q2 2019

In dit kwartaal hebben we een mooie opdracht gekregen van Judo Bond Nederland, waar we voor alle RTC locaties een systeem hebben gemaakt om hun ledenadministratie digitaal bij te kunnen houden op een speciale website voor JBN Topsport.
Daarnaast hebben verschillende functionaliteiten een upgrade gekregen, o.a. zoekfunctie op de website, zwemcoach app, facturen en de mailing. 

JBN RTC: leden aanmeldenproces & Sportlink interface

Op verzoek van Judo Bond Nederland hebben we speciaal voor de RTC een nieuwe website ingericht waar bestaande JBN leden zich kunnen aanmelden. We hebben dit aanmeldproces voor ze ingericht, omdat er eerst gewerkt werd vanuit een excellijst wat voor veel werk zorgt. De ledenlijst, hoofdlocaties en sublocaties zijn nu overzichtelijk te vinden op de Club-assistent van de nieuwe website. Aan de voorkant van de website vult een lid zijn/haar JBN nummer in en worden de gegevens automatisch opgehaald uit Sportlink. Het lid krijgt dan een email binnen met het verzoek zijn gegevens aan te vullen en vult hier zijn/haar clubgegevens verder in. Denk aan welke RTC locatie, sublocatie, welk programma hij/zij volgt, gewichtsklasse etc..
Zodra een lid is aangemeld kan er gebruik gemaakt worden van de JBN Topsport app, te downloaden in de app store en playstore. 

Zoeken heeft een upgrade gekregen

De zoekfunctie bij Club-assistent heeft voor de website een uitbreiding gekregen. De activiteiten (titel, locatie en teksten) worden meegenomen in het zoekresultaat. Dit is een voordeel voor clubs die het gehele jaar door veel activiteiten hebben of activiteiten van andere partijen via RSS feeds op de website presenteren. Zo is het voor bezoekers makkelijker de juiste activiteiten te vinden. 

De sortering van de zoekresultaten is ook verbeterd. Items waarbij het zoekwoord in de titel voorkomt worden boven andere items getoond. Dit zorgt voor betere zoekresultaten en de meest relevante items komen bovenaan te staan. Zoek je bijvoorbeeld op 'paas' wil je eerst de activiteit Paasfestijn 2019 zien. 

Zwemcoach app 'Mag op diploma' Ja/Nee/?

Voor de zwemcoach app hebben we de 'Mag op diploma' functionaliteit aangepast naar Ja / Nee / ? (onbekend). De zwemclub kan inzien welke beoordlingen het lid heeft gekregen en hoe ver hij/zij in het proces zit. Dit wordt weergegeven met de gekleurde procesbalk op de overzetten tab.
De betekenis van de kleurtjes is hier wel bekend en staat de status van 'Op diploma' standaard op ?. Dit betekent namelijk dat het lid nog bezig is voor zijn/haar diploma. Het is voor een club nu dus makkelijker om aan te geven of een lid op diploma mag of niet. Dit kan het lid zelf ook inzien op zijn Myclub pagina onderaan de beoordelingen.

Open Graph image voor nieuws en activiteiten

De afbeeldingen die je upload bij een nieuwsitem of een activiteit is wat aangepast zodat het meegestuurd kan worden voor het delen op Facebook. Waar voorheen standaard het logo van de website kwam te staan bij een gedeeld bericht op je tijdlijn, wordt nu de juiste afbeelding getoond die je bij het bericht of de activiteit hebt geplaatst.

Afwijkend factuuradres voor leden

In sommige gevallen moet de factuur niet naar het lid verzonden worden, maar bijvoorbeeld naar de gemeente, een sportfonds, of een werkgever (bij EHBO). In de ledenadministratie hebben we hiervoor extra velden toegevoegd bij de lidgegevens om dit per lid in te kunnen vullen. Als je bij een lid de checkbox 'Factuur afwijkende gegevens voor contributie' aanvinkt wordt er een rits aan velden zichtbaar voor de afwijkende gegevens van de factuur. Dit is voor nu alleen in te vullen door de ledenadministratie of administrator. De factuurqueries bij een factuurronde zijn aangepast op deze gegevens. 

Geplande mailing

Voor vele clubs een langgekoesterde wens; het plannen van het verzendmoment van een mailing.
Vanaf nu is dat mogelijk.
Je bereidt de mailing voor zoals altijd. Nadat je via een voorbeeld mailing jezelf overtuigd hebt dat alles in orde is, kies je bij het definitief verzenden eerst voor de juiste doelgroep en filter en daarna voor "gepland versturen" vervolgens kun je een datum en tijdstip kiezen waarop de mailing verstuurd zal worden naar de geselecteerde doelgroep.

Grootboekrekening per contributie regel

Vanaf nu is het mogelijk om per contributieregel een aparte grootboekrekening in te stellen. 
Zo kan de bondsafdracht apart geboekt worden van de club-contributie.

JBN RTC - Dopingautoriteit koppeling

In de special website van JBN topsport en de RTC's is een koppeling gemaakt naar de dopingautoriteit.
Voor leden is het gelijk duidelijk of ze nog een (online) training moeten volgen.

Overige aanpassingen in deze update:

Heb je nog vragen?

Kom je er ondanks bovenstaande uitleg niet aan uit hoe de nieuwe functionaliteiten werken? Laat het dan aan ons weten via een Problemen & Wensen item en we komen zo snel mogelijk bij je terug.