Doelgroepen selecteren en mailing verzenden

Zodra je helemaal tevreden bent over je mailing, kun je hem gaan versturen. Bij Club-assistent kun je je mailings eenvoudig doelgericht versturen. Hierbij kun je meerdere doelgroepen selecteren en binnen elke doelgroep filteren.

Selecteer je mailing

Om een mailing te versturen, doorloop je in Club-assistent de volgende stappen:
  1. Ga naar Mailing & Enquête.
  2. Klik bovenin de balk op 'Mailing versturen'.
  3. Selecteer de mailing die je wilt versturen.
  4. Klik daaronder op 'Ontvangers selecteren'.

Voeg ontvangers toe

Onder 'Selecteer een bronbestand' vind je een overzicht van al je doelgroepen. Hier is een groffe indeling gemaakt in bijvoorbeeld leden, activiteitinschrijvingen en sponsoren.
  1. Vink hier alle doelgroepen aan waarnaar je de mailing wilt versturen.
  2. Je kunt vervolgens binnen elke doelgroep filteren. Klik hiervoor op 'Voeg een filter toe voor deze doelgroep'.
  3. Er opent een dialoogvenster waarin je uit verschillende filters kunt kiezen. Afhankelijk van het gekozen filter, kun je nu nog een selectie toepassen.
  4. Klik vervolgens op 'Filter toepassen' om de filtering toe te passen op de lijst met ontvangers.

Afgemelde leden voor de nieuwsbrief

Leden kunnen zich afmelden voor de nieuwsbrief. Als je belangrijke informatie hebt of bijv. een factuur wilt verzenden dan kunnen we ons voorstellen dat je de nieuwsbrief naar iedereen wilt sturen.
Gebruik hiervoor het vinkje onder "Afmelden".

Ontdubbelen

Soms staan meerdere leden ingeschreven op hetzelfde e-mailadres of heeft één lid meerdere e-mailadressen. Daardoor kan het voorkomen dat eenzelfde mailing twee keer naar hetzelfde lid zou worden gestuurd. Soms is dit wenselijk, maar vaak is één mailtje naar dezelfde persoon voldoende. Je hebt daarom twee mogelijkheden om te ontdubbelen:
Ontdubbelen op e-mail Wanneer je dit aanvinkt, wordt de mailing maar één keer naar dit e-mailadres gestuurd ongeacht het aantal personen of inschrijvingen met dit e-mailadres.
Ontdubbelen op naam: Wanneer je dit aanvinkt, wordt de mailing maar één keer naar dezelfde persoon gestuurd, ongeacht het aantal inschrijvingen of het aantal e-mailadressen van de desbetreffende persoon.
Wanneer beide opties aangevinkt wordt er ontdubbeld op combinatie van naam en e-mailadres.
Standaard wordt op zowel e-mailadres als naam ontdubbeld.

Mailing versturen

Zodra je de juiste doelgroep hebt geselecteerd, vind je onder het kopje 'Versturen' het aantal ontvangers van je mailing. Klik op 'Toon overzicht ontvangers' voor een volledig overzicht van ontvangers van de mailing. Hier kun je eventueel nog individuele ontvangers uitsluiten door het vinkje voor hun naam weg te halen.

Als je maar een aantal ontvangers wilt selecteren en de rest allemaal uit, kan je boven de vinkjes op Versturen klikken om alle ontvangers te selecteren of deselecteren.

Klik vervolgens op 'Versturen' om de mailing definitief te versturen.

Opmerking:
Als je een lange mailing lijst hebt en het verzenden van de mailing is om wat voor reden ook onderbroken dan kun je deze gewoon opnieuw starten met dezelfde filter. Het verzenden gaat dan gewoon verder waar het voor de onderbreking gestopt is. Een nieuwsbrief wordt nooit 2x naar het zelfde email adres gestuurd (afhankelijk van de instelleing voor ontdubbelen)

Mailing gepland versturen

Gepland versturen van de mailig is tijdelijk niet mogelijk

De email op een ander moment versturen? Dat is mogelijk door een datum in te vullen, een tijdstip te kiezen en daarna op gepland versturen te klikken.
Geplande mailing toch niet verzenden of wijzigen? Ga naar de betreffende nieuwsbrief en pas voor de geplande datum de content in de nieuwsbrief aan en deze wordt meegenomen. Naast de nieuwsbrief gegevens kan je de geplande versturingen vinden. Klik op planning verwijderen om hem te annuleren.