Contributiefacturen mailen

Facturen mailen

Nadat je een facturatieronde hebt aangemaakt, kun je een factuur sturen op basis van de facturatieronde met een nieuwsbrief. Hiermee geef je de leden de optie om hun gegevens te bekijken en te betalen door middel van overboeking of een iDeal link.

Facturen Mailen

Om een factuur te mailen, ga je in Back-site naar het onderdeel mailing & enquete en klik je linksbovenin op "nieuwsbrieven".
  1. In het scherm dat vervolgens opent, maak je een nieuwe nieuwsbrief aan. Hoe dat werkt kan je hier lezen -> nieuwsbrief maken
  2. Vervolgens voeg je een contentblok toe met de naam Factuur/aanmaning download. Deze staat ongeveer in het midden van het overzicht.
  3. Je kan een titel aan de knop geven, deze komt dan linksboven de tekst te staan.
  4. In het overzicht zie je Bedrijfsnaam, T.a.v., Factuurdatum en Factuurnummer met de daarbij horende placeholders om die te vullen met de gegevens van het lid als je de mail verstuurt. (Bedrijfsnaam is niet zichtbaar voor leden die geen bedrijf gekoppeld hebben)
  5. Als je klaar bent met de nieuwsbrief sla je hem op en aan de rechterbovenzijde kan je op mailing versturen klikken.
  6. Zodra je op ontvangers selecteren klikt krijg je een optie om een filter te selecteren. Deze staat automatisch op facturen omdat er een factuur contentblok in de brief zit. Klik op voeg een filter toe op deze doelgroep.
  7. Het filter wat je wilt selecteren is factuur niet ontvangen.
  8. Daarna selecteer je de ronde die je net hebt aangemaakt, als al je factuurrondes dezelfde naam hebben kan je het beste naar datum/tijd kijken de laatst aangemaakte staat altijd linksbovenin.
  9. Nadat je het filter hebt toegepast kan je de mail versturen naar alle leden die nog geen factuur ontvangen hebben van die ronde door op direct versturen te klikken.

Testontvanger instellen voor facturen

Om een testmail te sturen voor een factuur kan dit niet via de leden doelgroep.
Dit moet gebeuren via de factuur doelgroep, in dit hoofdstuk lees je hoe je iemand als testontvanger instelt.

Je gaat in back-site naar Financieel -> Factureringsrondes -> Open de ronde waar je een factuur van wilt testen.
In deze ronde selecteer je een persoon waarnaar je de testfactuur wilt sturen en klikt op die persoon.

In het scherm zie je nu alle gegevens van de factuur staan, zoals contactpersoon, adres, betaal status en bedrag.
In het midden van dit scherm zie je staan: Testontvanger mailing. Dit vink je aan om die persoon als testontvanger in te stellen.

Hierna kan je bij de testontvangers deze leden selecteren onder de factuur doelgroep.