Contributie facturen crediteren

Heb je per ongeluk een foutieve contributiefactuur verzonden naar één of meer van je leden, dan kun je deze in Club-assistent crediteren.

Creditfactuur aanmaken

Om een creditfactuur te maken ga je in Back-site naar Financieel en klik je daar, in de blauwe balk boven aan de pagina, op Factureren.
  1. Als type selecteer je Contributie creditfactuur en klik je vervolgens op volgende.
    Als je de optie voor Contributie creditfactuur niet hebt, dan kun je deze via P&W aanvragen.
  2. Je kunt nu de factureringsronde selecteren waarin de factuur zit die je wilt crediteren. Vul vervolgens de overige gegevens op het formulier in. Let hierbij op de factuurtype, nummer en BTW.
    • Het factuurnummer moet uniek zijn. Als je dezelfde telling als je normale facturering wilt aanhouden, dan hoef je niks aan te passen.
    • Stel dezelfde BTW in als je bij het genereren van de facturen hebt gebruikt.
    Stel het juiste template in welke je gebruikt hebt worden voor de debetfactuur, deze wordt ook gebruikt voor de creditfactuur.
  3. Als je alles goed hebt ingesteld, dan kun je klikken om volgende.
  4. Je kunt nu de leden selecteren welke je een creditfactuur wilt geven. Je ziet bij elk lid staan welke bedragen er gecrediteerd worden. Je kunt zien welke regels dat zijn op de factuur door met je muis over het lid te gaan.
    Zorg ervoor dat je enkel de leden die je wilt crediteren hebt aangevinkt.
  5. Klik nu op genereer facturen
De creditfacturen worden nu gegenereerd. Deze kun je vervolgens eventueel naar de leden sturen via de mailing module door de stappen te volgen voor het verzenden van facturen > contributiefacturen mailen.