SEPA incasso instellen

Om gebruik te kunnen maken van SEPA incasso dien je eerst een incassoprofiel te hebben ingesteld. We leggen in deze tutorial uit hoe je dat doet.

SEPA incasso instellen

Navigeer in Club-assistent naar Financieel > Incasso > Incassoprofielen. Controleer of hier al een incassoprofiel staat ingesteld. Staat er nog geen profiel ingesteld of wil je een nieuw profiel toevoegen, klik dan rechts bovenin op 'Item toevoegen'.

Vervolgens heb je de volgende gegevens nodig:
Naam incassoprofiel Geef je incassoprofiel een naam voor je eigen administratie.
Standaardprofiel Geef aan of dit het standaardprofiel is dat gehanteerd dient te worden. Zorg altijd dat je maar één incassoprofiel als standaard markeert.
Rekeninghouder
Adres
Plaats
Land
IBAN
BIC-code
Incassant ID
Vul hier de gegevens in van de betalingsrekening van waaruit je de incasso's wilt innen. Kom je er voor één of meerdere van deze velden niet aan uit welke gegevens je in moet vullen, neem dan even contact op met je bank. Zij kunnen je van de juiste gegevens voorzien.

Wanneer je alle gegevens hebt ingevuld, klik je rechts onderin op 'Opslaan' om je betalingsprofiel op te slaan. Je kunt nu een SEPA incasso gaan genereren.

Wanneer Club-assistent gekoppeld is aan een online boekhoudpakket, kun je er voor kiezen om de daadwerkelijke incasso te laten lopen via je boekhoudpakket, hierdoor kunnen incasso's ook afgeletterd worden. Tijdens het draaien van een contributie, sla je de stap van het genereren van een incasso bestand in Club-assistent over. Importeer dan de facturen in het boekhoudpakket en maak daar de incasso aan.