Kortingsregel toepassen

Het kan voorkomen dat je als club bepaalde contributiekortingen hanteert. Leden krijgen bijvoorbeeld korting als ze zich later in het verenigingsjaar inschrijven of omdat ze betalen via automatische incasso.

Instellen kortingsregels

Contributiekortingen kun je instellen via Financieel > Contributie > Kortingsregels.  Vervolgens klik je de contributieregel aan die je graag wil bewerken of klik op Item Toevoegen . Er opent een nieuwe venster met de volgende gegevens:
 
Contributietype Afhankelijk van je clubsoort/sport zijn er één of meerdere contributietypen. Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van bondscontributie of contributie voor de vereniging. Selecteer hier het contributietype waarop je kortingsregel van toepassing is.
Type Bepaal hiermee hoe de korting moet gelden, is dit o.b.v.
 • Goedkoopste contributieregel
 • Goedkoopste lesgroep
 • Goedkoopste les
 • of op basis van een query (uitleg hieronder) 
vanaf contributieregel  
Omschrijving Vul hier de omschrijving in van de kortingsregel.
Kortingstype Geef aan of het om een kortingsbedrag of een kortingspercentage gaat.
Korting Geef aan hoeveel korting leden krijgen. Afhankelijk van welke selectie je hebt gemaakt bij 'Kortingstype' vul je hier een bedrag of een percentage in.
Actief De kortingsregel wordt pas toegepast als je hier aanvinkt dat de regel actief is. Wil je een kortingsregel (tijdelijk) niet toepassen, dan zorg je dat dit vinkje uit staat.
Toepassen bij contributieregel Geef hier aan bij welke contributieregels(s) deze kortingsregel van toepassing is.
Wanneer er geen regel wordt aangevinkt geldt de kortingsregel voor alle contributieregels

Korting op goedkoopste regel / lesgroep / les

Wanneer je de 2e les wel een korting wil geven maar alle volgende lessen niet, maak dan een extra kortingsregel aan die geldt vanaf de 3e regel en stel deze in op 0%. Geldt de korting voor zowel de 2e, 3e, 4e, enz. les dan hoef je maar één kortingsregel aan te maken.

Goedkoopste contributieregel

De korting wordt toegepast op de goedkoopste contributieregel.

Goedkoopste lesgroep

De korting wordt toegepast op de goedkoopste lesgroep binnen de contributieregel. Is een lid ingedeeld in twee groepen dan wordt de korting gegeven op de lesgroep met de minste uren.

(Deze optie werkt alleen i.c.m. een contributieregel die ingesteld staat op "Regel toepassen o.b.v. aan training-/lesuren")

Goedkoopste les

De korting wordt toegepast op de goedkoopste les binnen de contributieregel. Is een lid ingedeeld in twee groepen dan wordt de korting gegeven op de les met de minste uren.

(Deze optie werkt alleen i.c.m. een contributieregel die ingesteld staat op "Regel toepassen o.b.v. aan training-/lesuren")

------


Te gebruiken placeholders in korting omschrijving:
 • {NR}
  Hiermee wordt het nummer van de regel waar de korting voor geldt op de factuur gezet
   
 • {UUR} (Alleen bij goedkoopste lesgroep & goedkoopste les)
  Hiermee wordt het aantal uur waarover de korting wordt verrekend op de factuur gezet
Voorbeeld: Korting les {NR} ({UUR} uur) wordt Korting les 2 (1,5 uur)