Kortingsregel toepassen

Het kan voorkomen dat je als club bepaalde contributiekortingen hanteert. Leden krijgen bijvoorbeeld korting als ze zich later in het verenigingsjaar inschrijven of omdat ze betalen via automatische incasso.

Kortingsregel toevoegen

Wil je een kortingsregel toevoegen, leg dan een support ticket in via Problemen & Wensen waarin je uitlegt wie je korting wil geven en waarom. Wij kunnen dan een kortingsregel voor je inrichten.

Opbouw kortingsregel

Hoewel wij de contributiekortingen voor je instellen, kun je bedragen en namen zelf aanpassen. Je vindt contributiekortingen door in Back-site naar Financieel > Contributie > Kortingsregels te gaan. Vervolgens klik je de contributieregel aan die je graag wil bewerken. Er opent een nieuwe venster met de volgende gegevens:
 
Contributietype Afhankelijk van je clubsoort/sport zijn er één of meerdere contributietypen. Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van bondscontributie of contributie voor de atletiekunie. Selecteer hier het contributietype waarop je kortingsregel van toepassing is.
Omschrijving Vul hier de omschrijving in van de kortingsregel.
Kortingstype Geef aan of het om een kortingsbedrag of een kortingspercentage gaat.
Korting Geef aan hoeveel korting leden krijgen. Afhankelijk van welke selectie je hebt gemaakt bij 'Kortingstype' vul je hier een bedrag of een percentage in.
Actief De kortingsregel wordt pas toegepast als je hier aanvinkt dat de regel actief is. Wil je een kortingsregel (tijdelijk) niet toepassen, dan zorg je dat dit vinkje uit staat.
Query Aan de hand van de query wordt bepaald op wie de kortingsregel wordt toegepast. Wij vullen dit veld op basis van jouw wensen. Je kunt je wensen met betrekking tot kortingsregels aan ons doorgeven door een ticket in te leggen via Problemen & Wensen.
Uitleg query Dit veld vullen we soms met aanvullende uitleg over de werking van de contributieregel.

Heb je de gewenste aanpassingen gemaakt aan je contributieregel, klik dan rechts onderin op 'Opslaan' om je wijzigingen toe te passen.