Betalingsprofiel aanmaken

Om leden, die niet per incasso betalen, een iDeal-betaallink te sturen waarmee ze de contributie kunnen betalen, dien je een betalingsprofiel aan te maken. Dit profiel stelt in via welke Payment Service Provider je de betalingen laat lopen. Over het algemeen wordt er door onze klanten het meest gebruik gemaakt van Mollie. In deze tutorial leggen we uit hoe je in Back-site een betalingsprofiel koppelt voor activiteiten, de webshop en contributie.

Hoe stel ik mijn Payment Service Provider juist in?

Het instellen van de accounts met je Payment Service Provider is per provider anders.

Let op: Je dient zelf een account aan te maken bij één van de Payment Service Providers. Wij kunnen je hierin wel adviseren en helpen, maar je zult dit account zelf moeten koppelen aan jouw vereniging/bedrijfsgegevens.

Mollie instellen

Via de volgende link maak je een account aan bij Mollie

Maak een Mollie account aan

Zodra je account is aangemaakt ontvang je een profiel ID van Mollie. Stuur hierna dit ID naar ons via het P&W-ticketsysteem met als onderwerp Mollie.

Ga in Back-site naar Financieel en klik hier Betalingsprofiel aan. Vervolgens klik je rechtsboven op Item toevoegen

Type Hier kies je voor het type betalingsprofiel. In dit geval is dat Mollie.
Naam Vul hier een naam in, zoals: "Mollie de naam van je club/vereniging".
Profiel Dit is het profiel ID. Deze vindt je rechtsboven naast je gebruikersnaam in Mollie.
Live key Als je in Mollie op Instellingen klikt, zie je bij Websiteprofielen Live en Test API-keys staan. Hier vul je die live key in.
Test key Als je in Mollie op Instellingen klikt, zie je bij Websiteprofielen Live en Test API-keys staan. Hier vul je die test key in.

Vervolgens klik je rechtsonder op Opslaan om je betalingsprofiel aan te maken.

Test na het aanmaken het e.e.a. via de testkey op de /test omgeving zodat je zeker weet dat alles goed ingesteld staat.

Docdata payments instellen

Ga in Back-site naar Financieel en klik hier Betalingsprofiel aan. Vervolgens klik je rechtsboven op Item toevoegen

Naam Vul hier een naam in, zoals de naam van je club/vereniging.
Merchant name Deze ontvang je in een e-mail van Docdata.
Merchant password(live) Deze ontvang je in een e-mail van Docdata.
Merchant password(test) Deze ontvang je in een e-mail van Docdata.

Betalingsprofiel instellen voor gebruik bij contributie inning

Als je een betalingsprofiel hebt aangemaakt moet je, om betaling van de contributie via iDeal mogelijk te maken, bij de instellingen nog het betalingsprofiel koppelen.

1. Ga in Back-site naar Instellingen en klik bij de extra opties op Clubinstellingen.
  2. Ga naar het tabblad Contributie.
  3. Scroll naar beneden tot je het kopje Factuur langs ziet komen. In dit blok kun je bij de instelling Betalingsprofiel factuur betalen instellen welk betalingsprofiel gebruikt moet worden bij de contributie overboekingen.
  4. Klik na het kiezen van het betalingsprofiel op Opslaan.

We begrijpen dat het lastig kan zijn om dit in te stellen, je kunt via de P&W (linksonder in het Back-site menu) je vraag inleggen of bellen om contact met ons op te nemen. We helpen je dan op weg met het instellen van het betalingsprofiel zodat ook jij de contributie inning kan automatiseren of een webshop op je site kunt gebruiken!