Declaraties trainers

Met Club-assistent Volledig kunnen de trainers een declaratie indienen over de gemaakte uren.

Club-instelling

Of de uren-declaratiefunctionaliteit beschikbaar is voor de trainers wordt bepaald door de club-instelling. Voorwaarde is dat de declaratiefunctionaliteit voor commissieleden aan staat. Daarnaast stel je nog een declaratiecategorie in voor de trainersuren. Heb je nog geen categorie aangemaakt? Klik hier voor meer uitleg.

Ga naar de module Instellingen en klik op Clubinstellingen (Extra opties)

Vervolgens vind je de instelling voor declaraties op het tabblad Algemene instellingen onder het kopje Overige instellingen/MyClub

Uurtarief en kilometervergoeding

De declaratie van de trainer is gebaseerd op
  • Aanwezigheid bij de training
  • Uurtarief ingesteld door de club
  • Kilometervergoeding ingesteld door de club (afstand woonadres trainer <> trainingsaccomodatie)
Omdat we ons kunnen voorstellen dat de vergoeding (uurtarief) afhangt van de groep die je traint en de rol die je hebt kun je de laatste 2 items instellen bij het teamlid.

Je gaat naar de module Groepen, Trainingen & Wedstrijden > Groepen huidige seizoen en klikt op het plusje, links van de groep van de trainer. Klik vervolgens, in de regel, op de trainer.

Dit is natuurlijk alleen relevant voor de kaderleden (trainers en assistent-trainers).

Vervangende trainer

Vervangende trainers hebben ook de mogelijkheid om de trainingen te declareren.
Hierin zijn er twee situaties.

• situatie 1 :
    • De trainer heeft via de myclub pagina een vervangende trainer aangewezen.
      De bedragen die bij de teamlid gegevens van de trainer stonden worden overgenomen naar de vervangende trainer.
  • situatie 2 :
    • de training wordt overgedragen door de club.
      In dit geval dienen de bedragen in het aangegeven kopje bij de training ingevuld te worden :

Omdat een vervangende trainer niet altijd een teamlid is, is het ook niet nodig voor de declaratie dat een vervangende trainer aanwezig is gemeld. Bij het overzicht van "te declareren trainingen"zou automatisch de juiste trainingen vermeld moeten staan. Zo niet probeer de pagina nog eens opnieuw in te laden. grote kans dat er onder water trainingen opgehaald worden.

Declaraties indienen door de trainer

Als penningmeester ontvang je van alle ingediende declaraties een mail notificatie. Daarnaast worden alle declaraties opgeslagen voor eenvoudiger beheer.
Als je de status aanpast schuiven ze automatisch door naar de volgende stap in de afhandeling.

Categorie De geselecteerde categorie
Datum uitgave De datum waarop de uitgave is gedaan, ingevoerd door de indiener
Referentie Een verwijzing naar de uitgave
Bedrag Hoogte van de uitgave
Lid Verwijzing naar het lid van de verenging
Datum indienen De datum waarop de declaratie is ingediend
IBAN Dit is het IBAN van het lid zoals ingesteld in de ledenadministratie
Status Status van de declaratie; ingediend, geaccepteerd, afgewezen, uitgekeerd
Bon Een foto van de factuur of kassabon

Mailtekst

Elke keer als er een declaratie ingediend wordt door een trainer, wordt er een mail verstuurd naar de penningmeester als notificatie.

De tekst van deze mail (en de ontvanger) is in te stellen bij de bevestigingsmails in de module Website en zoek naar 'DECLARATIE_INDIENEN'.

In de mail worden bovenstaande gegevens geplaatst + daarboven de tekst die je in de bevestigingsmail hebt geplaatst.

Declaratie template

Voor de opmaak van de urendeclaraties wordt een template gebruikt. Je kunt hier je club-specifieke template uploaden gebaseerd op een .docx bestand.

Ga naar Instellingen > Docx templates en zoek naar 'DECLARATIES_TRAININGEN_TEMPLATE'.

Download het default template en pas deze aan in Microsoft Word. Laat hierbij de tabel intact maar voeg bijv. een logo of extra header en footer toe.
Sla het document op en upload dit op dezelfde plaats als waar deze gedownload is.
Het bestand wat nu geupload is vervangt het default template.

De volgende placeholders kun je in het template gebruiken:

TRAINER_VOORNAAM

TRAINER_TUSSENVOEGSEL

TRAINER_ACHTERNAAM

TRAINER_STRAAT

TRAINER_HUISNUMMER

TRAINER_HUISNUMMER_TOEV

TRAINER_POSTCODE

TRAINER_WOONPLAATS