Statistieken bekijken

Als je een mailing verstuurt, ben je natuurlijk benieuwd hoe hij ontvangen is. Je wilt weten hoeveel mensen de mailing hebben gelezen en of mensen hebben doorgeklikt op de links in je e-mail. Deze informatie kun je terugvinden in de mailing statistieken.

Statistieken bekijken

Je vindt de statistieken door in Club-assistent de volgende stappen te doorlopen:
  1. Ga naar Mailing & Enquête.
  2. Klik bovenin de balk op 'Mailing statistieken'.
  3. Selecteer op de pagina die opent de mailing waarvoor je de statistieken wilt bekijken.
Je vindt hier vervolgens de volgende statistieken:

Totaal aantal verzonden Het aantal ontvangers waarnaar de mailing is verzonden.
Waarvan mislukt Het aantal e-mails dat niet verzonden kon worden, bijvoorbeeld omdat het een ongeldig e-mailadres is of omdat de mailbox van de ontvanger vol was.
Totaal geopend Het aantal ontvangers dat de e-mail heeft geopend.
Totaal aantal kliks (CTO) Het totaal aantal keren dat er op een link is geklikt vanuit de mailing.

Tussen haakjes vind je de CTO. CTO is de afkorting voor Click to Open rate. Dit is de percentuele verhouding tussen het aantal mensen dat de mailing geopend heeft en het aantal mensen dat op een link in de mail heeft geklikt. Stel: driekwart van de mensen die de mailing heeft geopend, klikt door naar een nieuwsbericht op de website. De CTO is in dat geval 75%.
Totaal aantal unieke kliks (CTO) Soms klikken mensen meer dan eens op dezelfde link. In het totaal aantal unieke kliks wordt alleen de eerste keer meegeteld. Ook hier vind je tussen haakjes de CTO.
Gefilterde resultaten Soms filteren we statistieken uit. Bijvoorbeeld van je eigen e-mailadres of het ip-adres van je eigen computer. Deze statistieken zijn namelijk niet representatief voor de prestaties van de mailing. Indien er e-mailadressen en ip-adressen worden uitgesloten in de meting, vind je ze hier.

Let op: je kunt alleen de statistieken bekijken van de mailings die met contentblokken zijn verzonden. De statistieken van de oudere mailings kun je in Club-assistent niet terugvinden.