Templates toevoegen en bewerken

Bij het aanmaken van een nieuwsbrief krijg je de keuze uit bestaande templates of een lege indeling. Het gebruiken van een template bespaart je een hoop tijd en zorgt ervoor dat je binnen een handomdraai een nieuwe mailing in elkaar hebt gezet. We leggen je uit waar je de templates kunt vinden en hoe je ze zelf inricht.

Wat kan ik met mailing templates?

Templates zijn mailings die al gevuld zijn met secties en contentblokken en steeds kunnen worden hergebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een specifiek template voor de factuur of de nieuwsbrief. Omdat er enorm veel combinaties van secties en contentblokken mogelijk zijn, is het handig om een aantal templates in te richten die je steeds hergebruikt. Dat scheelt je een hoop werk.

Templates bewerken

De knop 'Templates bewerken' vind je o.a. bij de extra opties van de module Mailing & Enquête.
Wanneer je op de bewerkpagina van een nieuwsbrief bent, vind je naast het kopje 'Contentblokken' de knop 'Templates bewerken'. Klik hierop om het overzicht van alle mailing templates te bekijken.

In dit overzicht vind je zowel de templates die wij voor je hebben klaargezet als je eigen templates. Klik op een template om hem te bewerken of klik rechts bovenin op 'Item toevoegen' om een nieuw template toe te voegen.
Naam Geef je template een naam waaraan je hem later snel kunt herkennen. Zo kun je hem snel bij een mailing toepassen.
Volgorde Voer hier een getal in om de volgorder waarop de templates getoond worden te bepalen. Hoe dichter het getal bij 1 ligt, hoe hoger het template getoond wordt in het overzicht.

Klik vervolgens rechts onderin op 'Opslaan'. Je krijgt nu de keuze om je template op een bestaand template te baseren of om een lege indeling te gebruiken. De keuze is hierbij aan jou.

Je deelt een template vervolgens in zoals je een lege nieuwsbrief in zou richten: je deelt hem in in secties en voegt eventueel al verschillende blokken toe aan de kolommen in de secties. Wanneer je tevreden bent over het resultaat, klik je rechts onderin op 'Opslaan'. Je kunt je template nu gebruiken.

De template keuze komt alleen tevoorschijn bij het aanmaken van een nieuwe nieuwsbrief.

Let op: Wanneer je vanuit een nieuwsbrief op 'Templates bewerken' hebt geklikt, moet je de pagina herladen om een nieuw aangemaakt template te kunnen selecteren.