Voorbeeld bekijken en versturen

Het is van belang dat je de mailing goed controleert voordat je deze naar je doelgroep verstuurt. Zo weet je zeker dat alles eruit komt te zien zoals je in gedachte had, er geen taal- en spelfouten meer in staan en de inhoud helemaal klopt. Daarom hebben we een voorbeeldweergave én de mogelijkheid om een voorbeeld te versturen.

Voorbeeld bekijken

Om een voorbeeld van één van je mailings te bekijken, doorloop je de volgende stappen:
  1. Ga in Back-site naar de module Mailing & Enquête.
  2. Klik rechts bovenin de blauwe balk op Mailing versturen.
  3. Vervolgens selecteer je de mailing waarvan je het voorbeeld wilt bekijken.
Vervolgens verschijnt er een weergave van de mailing. Houd er rekening mee dat de mailing er net iets anders uit kan zien afhankelijk van je apparaat, schermformaat of mailprogramma.

Voorbeeld versturen

Voor het versturen van een voorbeeld nieuwsbrief, factuur of activiteit inschrijving details moet je eerst een (aantal) testontvanger(s) aangewezen hebben.

Als je een voorbeeld van de algemene nieuwsbrief (die je in de toekomst naar je leden wilt versturen) wilt bekijken, kan je in de ledenadministratie bij elk lid aangeven of deze een testontvanger is. In de gegevens van het lid bij het nieuwsbrief gedeelte staat ook een checkbox voor testontvanger mailing.
Wijs een gericht groepje leden aan die de testontvangers zijn, denk hierbij aan bestuursleden, trainers, etc.

Als je een voorbeeld van een factuur wilt versturen moet je allereerst de factureringsronde gedraaid hebben. In deze ronde kan je bij ieder factuur aangeven of dit een testontvanger is of niet. Het systeem zal dan het e-mailadres wat gekoppeld is aan dat factuur beschikbaar stellen bij het versturen van een voorbeeld. Let hier dus op welk factuur je uitkiest, zodat je de juiste e-mail voor het testen hebt. Ook hier staat een checkbox testontvanger mailing.

Als je een voorbeeld mail van activiteit inschrijving details wilt versturen kan je bij een van de inshrijvingen op een activiteit de checkbox testontvanger mailing aanvinken.

Het versturen van een voorbeeld verloopt vervolgens als volgt:
  1. Voer eerst de bovenstaande 3 stappen uit van voorbeeld bekijken.
  2. Klik op Stuur een voorbeeld.
  3. Je komt nu in een nieuw scherm waar je d.m.v. selectievakjes één of meerdere testontvangers kunt selecteren. Vink hier de personen aan naar wie je het voorbeeld wilt versturen.
    Let op dat je voor facturen, iemand aanvinkt onder het kopje Facturen en voor activiteit inschrijving details onder Activiteit inschrijvingen.
  4. Wil je de testmail versturen naar iemand die niet in de lijst staat? Dan kun je die e-mailadressen invoeren onder Extra testontvangers toevoegen. Je kunt hier meerdere e-mailadressen invoeren, gescheiden door een puntkomma (;).
    Bv. kwik@club.nl;kwek@club.nl;kwak@club.nl
  5. Klik onderaan op Voorbeeld versturen om het voorbeeld te versturen. Alle testontvangers krijgen nu een voorbeeldmail in hun mailbox.
Op basis van de feedback van je testontvangers kun je eventueel nog aanpassingen maken aan de mailing voordat je deze daadwerkelijk gaat versturen.