Update Q3 2020

Proeflessers selectie lijst voorzien van categorie selectie

Het is nu mogelijk om via Club-assistent > Instellingen > Clubinstellingen > Teams trainingen en wedstrijden > Proeflessers > Groep categorie selectie aan te teven dat je eerst een categorie keuze wil hebben op het inschrijfformulier.

Zodra er dan een keuze is gemaakt verschijnen alle lessen uit die categorie.

De instelling Teaminstellingen > Format teamnaam moet hiervoor staat op "groep - teamnaam" of "categorie - groep - teamnaam"

Contributie - Meerdere selecties bij Categorie/groep/rol

Het is nu mogelijk om bij het instellen van een contributieregel meerdere categoriën / groepen / rollen in te stellen voor een contributieregel.

Hierdoor is het niet meer nodig om 2 bijna dezelfde regels aan te maken waarbij alleen bijvoorbeeld de categorie verschilt.

Contributie o.b.v. aantal training-/lesuren uitbreidingen

Begin dit jaar (klik hier voor meer informatie) is de functionaliteit om contributie o.b.v. aantal training-/lesuren te baseren.

1. Het is nu mogelijk om bij een training het vinkje "Training uren contributie" uit te zetten. Deze trainingen worden dan niet meer meegenomen in de berekening hoeveel uren iemand traint.

2. Ook wordt er nu rekening gehouden met de trainingsperiode. De uren van een training uit een periode die al geweest is worden in de nieuwe contributieperiode niet meegenomen (er wordt gekeken of de trainingsperiode binnen de contributieperiode valt).

3. Het is ook mogelijk om bij de contributieregels aan te geven hoeveel uren er al in het basisbedrag van de contributie zitten. Dit getal wordt dan van het aantal uur dat iemand traint afgehaald en het resultaat daarvan wordt gebruikt om te bepalen hoeveel uren iemand extra moet betalen.

Proeflessers in vakantieperiode

De proeflessers functionaliteit houdt nu rekening met de vakantieperiode's / wanneer er trainingen of lessen zijn.

Wanneer iemand zich aanmeldt voor een proefles werd deze eerst direct als proeflesser toegekend en ging de proefles periode direct in. Er wordt nu gekeken wanneer de eerst volgende training of les is en vanaf dat moment wordt de proeflessers ingedeeld.

Meer informatie vind je hierover in deze tutorial.

Wanneer je de proeflessers functionaliteit i.c.m. de wachtlijst gebruikt kun je nadat je de proeflesser hebt ingedeeld nog eventueel de datum aanpassen.

Redirects instellen

Het is nu mogelijk om redirects in te stellen.
Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld een korte url te maken voor een nieuwsitem of een activiteit.

Dit kun je doen via Club-assistent > Website > Overige onderdelen > Seo redirect

Autorisatie niveau's bij basispagina's

Het is nu mogelijk om aan te geven dat een bepaalde pagina beschikbaar is voor:
  • Alleen voor trainers
  • Alleen voor commissieleden
Als de pagina door zowel trainers als commissieleden bekeken mag worden vink je beide vinkje aan.

Deze vinkjes worden zichtbaar als je Autorisatie ingesteld hebt op "Alleen voor ingelogde bezoekers" en Paginatemplate op "Basis".

Trainingen koppelen aan teamleden

Het kan zijn dat er voor een team meerdere training-/lesmomenten zijn maar dat niet iedereen aan elke training/les deelneemt. Om dit te ondersteunen hebben we de mogelijkheid toegevoegd om trainingen/lessen te koppelen aan een teamlid.

Wanneer er geen trainingen aangevinkt zijn betekent dat het lid alle trainingen volgt.
Wordt er maar één training aangevinkt, wordt alleen die training gevolgt en zal ook alleen die training meegenomen worden in het aantal uur dat iemand een training/les volgt.

Alleen de trainingen die voor het lid van toepassing zijn worden getoond op de MyClub pagina en in de app.

Club-assistent App geupdate

WAT IS ER NIEUW
  • Over Club-assistent app.
  • Trainer kan een (proef)lid op definitief lid zetten.
  • Beoordelingsformulieren invullen via de app.
  • Tevens een aantal kleine bugfixes opgelost.

Naam notatie aanpassen op facturen

Ga naar Club-assistent > Instellingen > Clubinstellingen > Contributie > Instelling contributie > Factuur om deze instellingen te wijzigen.

Socialmedia iconen vernieuwd

De socialmedia iconen zijn vernieuwd.

Ook zijn de iconen die op de site gebruikt worden vernieuwd, denk hierbij aan het wijzigen (pennetje), verwijderen (prullenbak), agenda icoon.

Extra placeholders in bestelbevestiging shop

Het is nu mogelijk om in de bestelbevestiging van de shop extra contactgegevens van het lid op te nemen.
Dit is bijvoorbeeld fijn als de bestelling direct naar een externe partij verzonden worden.

Dit kun je doen door gebruik te maken van de volgende placeholders.

{LID_EMAIL}
{LID_TELEFOON}
{LID_VOLLEDIG_ADRES}
{LID_POSTCODE}
{LID_WOONPLAATS}

Extra placeholders in mailing

Naast de placeholders {ROEPNAAM} {VOORNAAM} {TUSSENVOEGSEL} {ACHTERNAAM} is het nu ook mogelijk om de volgende placeholders te gebruiken:

{VOLLEDIGE_NAAM}
Samenvoeging van voornaam, tussenvoegsel en achternaam.

{TEAM}
Een overzicht van alle teams, van het actieve seizoen, waar het lid op dit moment in is ingedeeld

{TEAM_TRAININGEN}
Een overzicht van alle trainingen van de teams, van het actieve seizoen, waar het lid op dit moment in is ingedeeld.

Koppeling met KNGU

Hoera, de koppeling met KNGU is een feit!

Maak jij ook de overstap van DigiMembers naar Online ledemadministratie? Gratis Lightversie of met eigen website en app.

https://kngu.club-assistent.nl/

Overige aanpassingen in deze update:

• Nieuw: Tutorial over het aanpassen van de nieuwsbrief styling
  • Update: Losse factuur knop in Club-assistent niet meer beschikbaar als er een boekhoudpakket is gekoppeld

Heb je nog vragen?

Kom je er ondanks bovenstaande uitleg niet aan uit hoe de nieuwe functionaliteiten werken? Laat het dan aan ons weten via een Problemen & Wensen item en we komen zo snel mogelijk bij je terug.