Proeflessers

Club-assistent kent de mogelijkheid om het inschrijven en verwerken van proeflessers te automatiseren. De proeflesser kan dan bij aanmelding aangeven in welk team/groep deze wil deelnemen. In deze tutorial leggen we je dit proces uit.

Stap 1: Proefles onboarding aanzetten

Ga naar de module instellingen > clubinstellingen en navigeer naar het tabblad Groepen, trainingen & wedstrijden.
op deze pagina vind je de sectie proeflessers (met blauwe balk). vink hier de instelling proeflessers onboarding aan.
proeflid is nu een extra optie die getoond wordt op het inschrijf formulier.

Heb je nog geen inschrijfformulier gepubliceerd of twijfel je dat dit bestaat? Controleer dan of dat er een pagina aanwezig is met het template lid worden   | klik hier voor meer info over template's instellen

Stap 2: E-mail teksten aanpassen

In Club-assistent staat een aantal e-mails klaar die standaard of gepland verstuurd worden naar de proeflesser. Hoe je deze aanpast, is te lezen in de tutorial 'E-mail teksten aanmaken'

Stap 3: Clubinstellingen goed zetten

Zodra de e-mailberichten zijn aangemaakt is het de bedoeling om de instellingen goed te zetten. Lees in deze tutorial hoe je deze goed instelt: 'Club-instellingen proeflessers'

Stap 4: Teksten bevestigingspagina aanpassen

Vanuit de standaard e-mails kunnen de proeflessers op de bevestigings- of afmeldpagina terechtkomen. Hoe je deze standaard teksten aanpast, is te lezen in de tutorial 'Bevestigingspagina aanpassen'

Stap 5: Maximum aantal proeflessers instellen

Het is per groep belangrijk om een maximaal aantal proeflessers in te stellen. Enkel de groepen, waar volgens die instelling proeflessers aan mee mogen doen, worden op het inschrijfformulier bij de proeflessers getoond. In de volgende tutorial lees je hoe en waar je dit maximum aantal instelt 'Maximaal aantal proeflessers'

Toekomstige proeflessers

Toekomstige proeflessers worden getoond als teamlid met de datum waarop het kind deel zal nemen in de les als proeflesser.  Deze proeflessers staan in de ledenadministratie en zijn ingedeeld in de juiste groep, maar zijn nog niet gestart met trainen. Als trainer heb je zo beter zicht op de bezetting van je toekomstige lessen.