Nieuw lid aanmelden

Je richt je ledenadministratie eenvoudig in bij Club-assistent. Zodra je van Club-assistent gebruik gaat maken, importeren we alle lidgegevens en zetten we een aanmeldformulier klaar zodat nieuwe leden zich eenvoudig via de website in kunnen schrijven.

Een nieuw lid aanmelden

Een lid meldt zich aan via een aanmeldformulier op de website. Je kunt dit formulier aan een pagina toevoegen door voor die pagina het paginatemplate 'Lid worden' in te stellen. Er wordt dan automatisch een aanmeldformulier onderaan de pagina toegevoegd. Hoe je een paginatemplate toevoegt, lees je in de tutorial Paginatemplate kiezen

Ledenadministratie informeren

Wanneer een nieuw lid het inschrijvingsformulier verstuurt, ontvangt de ledenadministratie een e-mail met daarin alle gegevens uit het aanmeldformulier van het lid. Wie deze e-mail ontvangt, wordt bepaald door de ingestelde placeholder.

Het aanmeldformulier

Wij stellen op basis van het type club en het land waarin je club actief is een aanmeldformulier op. Wanneer je aanvullende wensen hebt met betrekking tot het aanmeldformulier, dan kun je dat bij ons aangeven via Problemen & Wensen. Wij passen het formulier dan voor je aan.

Betalingen en incasso

Wanneer je contributie wilt innen via automatische incasso, dan kun je leden daar al direct bij inschrijven akkoord voor laten geven. Hiervoor voegen wij een aantal velden toe aan het aanmeldformulier zoals het IBAN-nummer en het vinkje voor akkoord. Lees hier meer over het innen van contributie.

Inschrijfgeld betalen bij inschrijven

Je kunt je leden direct bij inschrijving het inschrijfgeld laten betalen. Hiervoor heb je een account bij een Payment Service Provider nodig (wij adviseren Mollie.nl omdat je hier geen abonnementskosten betaalt en onze klanten hier goede ervaringen mee hebben) dat gekoppeld is aan Club-assistent. Je koppelt je Mollie-account aan Club-assistent via Back-site > Financieel > Betalingsprofiel > Item toevoegen. Vervolgens selecteer je in deze lijst 'Mollie' en vul je de naam van het betalingsprofiel, de live key en de test key van Mollie in (die vind je in je Mollie account bij je betalingsprofiel). Klik rechts onderin op 'Opslaan' om je betalingsprofiel toe te voegen.

Wil je het inschrijfgeld laten betalen bij inschrijven en heb je je Mollie account gekoppeld? Geef ons dan een seintje via Problemen & Wensen en dan zetten wij de functionaliteit voor je aan.