Nieuw / Terugkerend lid aanmelden

Je richt je ledenadministratie eenvoudig in bij Club-assistent. Zodra je van Club-assistent gebruik gaat maken, importeren we alle lidgegevens en zetten we een aanmeldformulier klaar zodat nieuwe leden zich eenvoudig via de website in kunnen schrijven.

Een nieuw lid aanmelden

Een lid meldt zich aan via een aanmeldformulier op de website. Je kunt dit formulier aan een pagina toevoegen door voor die pagina het paginatemplate 'Lid worden' in te stellen. Er wordt dan automatisch een aanmeldformulier onderaan de pagina toegevoegd. Hoe je een paginatemplate toevoegt, lees je in de tutorial Paginatemplate kiezen.

Werkt je aanmeldformulier niet, omdat proeflid groepskeuze leeg is? Lees in deze tutorial hoe je dit op kan lossen.
 

Direct een nieuw lid aanmelden in Club-assistent

Werk je niet met het aanmeldformulier en wil je handmatig de leden aan- en afmelden via Club-assistent?
Ga naar Ledenadministratie -> leden. Klik rechtsbovenin op "item toevoegen" en voer dan de gegevens in volgens de instructie op lidgegevens bewerken en voeg dan een lidmaatschap toe

Is het lid een trainer en is de vereniging aangesloten bij de KNGU, volg dan de instructie onderaan deze support pagina.

Je kunt een lidmaatschap toevoegen door:
 1. Het nieuwe lid te zoeken in de ledenadministratie
 2. Klik op het plusje in de regel bij dat lid
 3. Vervolgens klik je rechtsboven de tabel Leden lidmaatschap op Item toevoegen
 4. Vul minimaal een subvereniging, een account status (Actief als het lid direct begint bij de vereniging, geldt ook voor proeflessers) en een lid sinds datum in.
Zonder leden lidmaatschap is het lid niet compleet, verschijnt niet in de teams/groepen en komt niet voor bij het draaien van de contributie.

Ledenadministratie informeren

Wanneer een nieuw lid het inschrijvingsformulier verstuurt, ontvangt de ledenadministratie een e-mail met daarin alle gegevens uit het aanmeldformulier van het lid. Wie deze e-mail ontvangt, wordt bepaald door de ingestelde placeholder.

Het aanmeldformulier

Wij stellen op basis van het type club en het land waarin je club actief is een aanmeldformulier op. Wanneer je aanvullende wensen hebt met betrekking tot het aanmeldformulier, dan kun je dat bij ons aangeven via Support tickets. Wij passen het formulier dan voor je aan.

 

De bevestigingsmail

Zodra een lid het aanmeldformulier heeft ingevuld ontvangt het lid en de ledenadministratie een bevestigingsmail. De bevestigingsmail die verstuurd worden hebben de code: INSCHRIJVING_NIEUW_LID & INSCHRIJVING_NIEUW_LID_NAARLID.
Deze e-mails zijn door ons gevuld met wat wij weten dat gebruikelijk is bij de meeste verenigingen. Controleer en test deze e-mails voordat je het aanmeldformulier daadwerkelijk op je website gaat gebruiken door een test aanmelding via het formulier. 

Betalingen en incasso

Wanneer je contributie wilt innen via automatische incasso, dan kun je leden daar al direct bij inschrijven akkoord voor laten geven. Hiervoor voegen wij een aantal velden toe aan het aanmeldformulier zoals het IBAN-nummer en het vinkje voor akkoord. Lees hier meer over het innen van contributie.

Inschrijfgeld betalen bij inschrijven

Je kunt je leden direct bij inschrijving het inschrijfgeld laten betalen. Hiervoor heb je een account bij een Payment Service Provider nodig (wij adviseren Mollie.nl omdat je hier geen abonnementskosten betaalt en onze klanten hier goede ervaringen mee hebben) dat gekoppeld is aan Club-assistent. Je koppelt je Mollie-account aan Club-assistent via Club-assistent > Financieel > Betalingsprofiel > Item toevoegen. Vervolgens selecteer je in deze lijst 'Mollie' en vul je de naam van het betalingsprofiel, de live key en de test key van Mollie in (die vind je in je Mollie account bij je betalingsprofiel). Klik rechts onderin op 'Opslaan' om je betalingsprofiel toe te voegen.

Wil je het inschrijfgeld laten betalen bij inschrijven en heb je je Mollie account gekoppeld? Geef ons dan een seintje via Support tickets en dan zetten wij de functionaliteit voor je aan.

Oud lid actief maken.

Voor herintroducerende leden kennen wij twee situaties :  
 • Het lid staat nog in de ledenadministratie : 
  • Hiervoor maak je een nieuw lidmaatschap aan.
  • Zoek het lid in de ledenadministratie.
  • Klik op het  of open het lid en navigeer naar het tabblad lidmaatschap helemaal rechts 
   en klik  op item toevoegen.
  • Vul nu de subvereniging, lid sinds en status velden in. 
    
 • Het lid staat niet meer in de ledenadministratie : 
  • vraag het lid om opnieuw het inschrijfformulier in te vullen.