Vrijwilligerswerk

In Club-assistent kan je registreren welk lid welk vrijwilligerswerk uitvoert heeft. Het is altijd handig om te zien wie je actieve leden zijn (geweest). Daarnaast kun je op deze manier ook zien welke vrijwilligers eventueel vergelijkbare taken van andere vrijwilligers over kunnen nemen. Leden kunnen zelf op hun MyClub pagina aangeven welk vrijwilligerswerk ze in de loop der jaren voor de club hebben verricht. De categoriën waar zij uit kunnen kiezen, worden in Club-assistent beheerd.

Vrijwilligerswerk toevoegen

Door onderstaande stappen te volgen kun je verschillende soorten vrijwilligerswerk toevoegen:
  • Ga naar Club-assistent Ledenadministratie > Vrijwilligerswerk
  • Hier zie je het overzicht met reeds geregistreerde soorten vrijwilligerswerk. Als het gewenste vrijwilligerswerk hier al tussen staat, verovlg dan naar stap 3. Staat het vrijwilligerswerk hier niet tussen? Klik dan rechts boven op de knop 'item toevoegen'. Typ de naam in van het vrijwilligerswerk, de omschrijving en de gewenste volgorde,
  • Klik op opslaan en herhaal stap 2 tot alle soorten vrijwilligerswerk zijn toegevoegd

Je kunt nu het vrijwilligerswerk gaan koppelen aan een lid:
  • Ga terug naar de ledenadministratie en ga vervolgens naar 'Leden'
  • Zoek naar het lid waaraan je vrijwilligerswerk toe wilt kennen en klik er op.
  • Scroll naar beneden totdat je volgende ziet staan:
  • Klik aan de rechterzijde op 'item toevoegen'
  • Selecteer het gewenste vrijwilligerswerk. Staat deze er niet tussen? Ga dan terug naar stap 1 en 2
  • Vul het startjaar en maand in wanneer het lid begonnen is met het vrijwilligerswerk. Is het vrijwilligerswerk voor bepaalde tijd? Dan kan ook de einddatum worden ingevuld. Als het vrijwilligerswerk doorlopend is, laat je dit open.
  • Extra informatie kan in de omschrijving gezet worden