Privacyinstellingen

Als vereniging beschik je over een hoop gegevens van je leden. Soms is het handig als gegevens zoals telefoonnummer en e-mailadres gedeeld kunnen worden. Als bestuur wil je bijvoorbeeld dat deze gegevens snel op de website te vinden zijn, en als commissielid wil je misschien dat ingelogde leden jouw contactgegevens kunnen bekijken. Om aan de wensen van elke individuele gebruiker te voldoen, werken we met privacyinstellingen.

De verschillende privacyinstellingen

Het telefoonnummer en e-mailadres van een lid kunnen worden getoond op de website en in de app, bij commissies en teams. Met deze instellingen bepaal je voor wie deze gegevens zichtbaar zijn. De volgende instellingen zijn beschikbaar:

Altijd tonen Toon deze gegevens voor alle websitebezoekers en appgebruikers.
Alleen voor ingelogde clubleden Toon deze gegevens alleen voor ingelogde websitebezoekers en ingelogde appgebruikers.
Alleen voor ingelogde teamleden/commissieleden Toon deze gegevens alleen voor ingelogde team- en commissieleden van de desbetreffende persoon.
Nooit publiceren Toon deze gegevens niet op de website en niet in de app.

Deze instellingen kunnen op zowel via MyClub als Back-site worden aangepast.

Standaardinstellingen voor ledenimport

Wanneer je net met Club-assistent start, is het handig om een standaardinstelling te hebben voor het tonen van lidgegevens. Voer daarom de volgende stappen uit voordat je je ledenlijst importeert:
  1. Ga in Back-site naar Instellingen en klik bovenin de balk op Clubinstellingen.
  2. Scroll op het tabje 'Algemene instellingen' naar beneden tot je het kopje 'Overige instellingen' tegenkomt. Onder dit kopje vind je de subkop 'Privacy settings standaard waardes'.
  3. Selecteer hier voor alle contactgegevens de standaard privacyinstellingen.
  4. Klik rechts onderin op opslaan om je nieuwe instellingen toe te passen.
Wanneer je nu een ledenlijst importeert, worden de privacyinstellingen automatisch ingericht volgens de standaardinstellingen.

Privacyinstellingen aanpassen via Back-site

Via de ledenadministratie kun je per lid de privacyinstellingen aanpassen. Hoe je dat doet lees je in de tutorial Lidgegevens bewerken.

Privacyinstellingen aanpassen via MyClub

Elk lid kan zijn eigen privacyinstellingen aanpassen via de MyClub pagina. Daarvoor ga je naar de website, klik je bovenaan de pagina op 'Inloggen' en vul je vervolgens je inloggegevens in. Zodra je bent ingelogd, klik je onder je pasfoto op 'Privacyinstellingen'. Er opent nu een pagina met de privacyinstellingen voor al je gegevens. Wijzig deze naar jouw wens en klik vervolgens onderaan op 'Opslaan' om je instellingen op te slaan.