Inloggegevens versturen naar lid

Heb je een Club-assistent website en/of app, dan kunnen leden gebruikmaken van extra functies zodra ze daar inloggen. Om hier gebruik van te maken, hoeven ze alleen een wachtwoord in te stellen. Je kunt vanuit Club-assistent eenvoudig een e-mail sturen waarmee zij zelf een wachtwoord in kunnen stellen.

Account activeren

Verstuur nieuwe leden eenvoudig een nette mailing in huisstijl waarmee ze met één druk op de knop hun account kunnen activeren en vervolgens een wachtwoord in kunnen stellen.
Voordat leden hun account kunnen activeren, moet je in de ledenadministratie eerst de status van het lid aanpassen van "aangemeld" naar "actief". Dit leggen we uit in de tutorial Aanvraag lidmaatschap goedkeuren/activeren.
  1. Ga in Club-assistent naar Mailing & Enquête > Mailings/Nieuwsbrieven.
  2. Klik rechts bovenin op 'Item toevoegen' om een nieuwe mailing aan te maken.
  3. Geef je mailing een naam en klik rechts onderin op 'Opslaan'. Nu verschijnen de mailing contentblokken. Klik vervolgens op 'Bestaand template toepassen' en kies hier het standaardtemplate. Mocht je al eerder templates hebben ingesteld, controleer dan of je al een bestaand template hebt voor het activeren van accounts. Lees hier verder over het instellen van mailing templates.
  4. Klik in de standaardsectie op 'Voeg een blok toe'. Kies vervolgens voor het blok 'Account activeren of wachtwoord wijzigen'
  5. Dit blok bevat automatisch een knop waarmee een lid zijn account kan activeren. Voeg vervolgens zelf een titel en een tekst toe.
  6. Klik rechts onderin op 'Opslaan' om je mailing op te slaan.
Testmail versturen
Je mailing is nu klaar om te testen en verzenden. Ga hiervoor terug naar het overzicht 'Mailing & Enquête' en klik rechts bovenin de balk op 'Mailing versturen'. Selecteer de mailing die je zojuist hebt aangemaakt, controleer de mailing in het voorbeeldvenster en klik daarna op 'Stuur een voorbeeld'.

Selecteer nu de testontvangers en klik vervolgens onderaan de pagina op 'Voorbeeld versturen'. Controleer nu of de mailing goed binnenkomt bij de testontvangers. Is dit het geval, ga dan opnieuw naar het overzicht 'Mailing & Enquête' en klik rechts bovenin de balk op 'Mailing versturen'. Klik dit keer op 'Ontvangers selecteren'.

Mailing versturen
Selecteer de doelgroep leden en klik vervolgens op 'voeg een filter toe op deze doelgroep'. Kies vervolgens het filter 'Account niet geactiveerd' en klik op 'Filter toepassen'. Controleer de ontvangers en klik vervolgens op 'Versturen' om de mailing te versturen naar alle leden die hun account nog niet hebben geactiveerd.

Vooraf opzoeken welke leden een account hebben geactiveerd?
In de rapportages bibliotheek is er een rapportage beschikbaar die laat zien welke leden een myclub account hebben. Deze rapportage heet: Leden met een myclub account.

Rapportage niet beschikbaar? In de module Instellingen > rapportages zie je een overzicht van alle geactiveerde rapportages. Boven dit overzicht heb je een knop naar de bibliotheek, waar je de rapportage kan downloaden.

Wachtwoord versturen vanuit Ledenadministratie

Je kunt eenvoudig een e-mail sturen om een nieuw wachtwoord in te stellen door in Club-assistent naar Ledenadministratie > Leden te gaan. Zoek het lid op waarvoor je inloggegevens wilt versturen en klik erop. Op de pagina met lidgegevens die vervolgens opent, klik je rechts bovenin op 'Wachtwoord sturen' om dat lid een e-mail te sturen waarvanuit ze een nieuw wachtwoord in kunnen stellen.

Wachtwoord vanuit Ledenadministratie

Een lid is zijn/haar wachtwoord vergeten

Op de website vind je vaak naast de knop 'inloggen' de knop 'wachtwoord vergeten'. Je vindt de knop tevens onder het inlogformulier. Wanneer je hierop klikt, kan een lid zijn/haar e-mailadres invullen en vervolgens op 'Versturen' klikken om een nieuw wachtwoord te laten verzenden.