Proeflessers i.c.m. wachtlijst

In deze tutorial zullen we uitleggen hoe je de proeflessers functionaliteit kan gebruiken i.c.m. de wachtlijst.
Ga in Club-assistent naar Instellingen en klik op Clubinstellingen. (knop in de blauwe balk onder extra opties)

Zodra je op clubinstellingen hebt geklikt opent zich een nieuw scherm met daarin 6 tabs. Voor de instellingen van proeflessers gaan we naar het tabblad Teams trainingen  en wedstrijden.

De instellingen voor proeflessers bevinden zich bij de eerstvolgende blauwe sectie genaamd Proeflessers.
Hier gaan we instellen hoe Club-assistent met de proeflesser om moet gaan:

Nadat je alle andere instellingen hebt ingesteld (zie: Club-instellingen) kun je ook het vinkje "Proeflessers wachtlijst" aanvinken.

Ze worden dan niet direct aan de groep toegevoegd, dit gebeurd vanuit het "Groepen indelen" scherm (in dit scherm kun je de switch maken naar indelen proeflessers). Dit scherm is bereikbaar via Club-assistent > Groep, Trainingen & Wedstrijden > extra opties > groepen indelen.

Verwerken wachtlijst proeflessers

Zorg ervoor dat de proeflessers zich inschrijven zoals de "nieuwe leden", via het lid worden formulier. Je moet hiervoor een pagina hebben met als paginatemplate Lid worden

Als er proeflessers zijn aangemeld ga je naar het "Groepen indelen" scherm.
Aan de linkerkant zie je iedereen die op de wachtlijst staat.
Hierbij wordt aangegeven welke groep geselecteerd is door de proeflessers als gewenst.

Je kan een proeflesser aan een groep toevoegen door hem/haar aan te klikken en vervolgens naar de groep te slepen.

Nadat de proeflesser is toegevoegd kan deze geïnformeerd worden via de e-mail knop. Op dit scherm kun je vervolgens een bericht kiezen wat je aangemaakt hebt in een eerdere stap (zie E-mail teksten)
Bij deze een overzicht van wat er gebeurd als er wel of geen wachtlijst functionaliteit wordt gebruikt.

Wel wachtlijst:
  • Leden worden altijd in de ledenadministratie gezet met het, bij de clubinstellingen, gekozen accountstatus.
  • Het is niet mogelijk om je aan te melden zonder een groepskeuze maar je kunt jezelf wel bij een volle groep aanmelden.
  • Leden worden niet bij de groepen ingedeeld. Dit is een handeling die een verantwoordelijke bij de vereniging moet uitvoeren.
  • Omdat leden nog niet in een groep zijn ingedeeld is het niet mogelijk om de placeholers {TEAM} en {TEAM_TRAININGEN} te gebruiken. Gebruik deze placeholders dus enkel in de berichten die verzonden worden nadat het lid is ingedeeld.
  • Na indeling in een groep wordt het lid op actief gezet, als deze niet al op actief stond, en ontvangt het lid daarvan een mail.
Geen wachtlijst:
  • Leden worden enkel in de ledenadministratie gezet, met het, bij de clubinstellingen, gekozen accountstatus, als er ruimte is bij de door hen gekozen groep.
  • Het is niet mogelijk om je aan te melden zonder een groep te kiezen of bij een volle groep.
  • Leden worden als er ruimte was, na inschrijving in de ledenadministratie, automatisch aan de groep toegevoegd.
  • Omdat leden al bij inschrijving bij de groep worden ingedeeld is het mogelijk om bij alle berichten de placeholders {TEAM} en {TEAM_TRAININGEN} te gebruiken.
  • Nadat het lid in de ledenadministratie op actief wordt gezet, als deze niet al bij inschrijving op actief stond, wordt er een bericht naar het lid gezonden.