Update Q3 2019

Ook in de rustigste periode van het jaar blijft Club-assistent zeker niet stil zitten. Deze periode is het ideale moment om meer puntjes op de i te kunnen zetten, buiten alle drukte om. Met een ijsje in de ene hand en de computermuis in de andere zijn we dit kwartaal vooral bezig geweest met het uitbreiden van de activiteitenmodule voor EHBO-verenigingen. KNGU-verenigingen, die een overstap moeten maken van DigiMembers, kunnen hun leden importeren met 1 klik op de knop en is het voortaan mogelijk om documenten / afbeeldingen op je Myclub te plaatsen vanuit de app en website.

Documenten uploaden vanuit de app en website

In Myclub is het nu mogelijk om op je account documenten te uploaden. Denk aan pdf-bestanden, afbeeldingen, excel-bestanden etc..  Het meest eenvoudig is een foto maken en die te uploaden.
Leden kunnen op deze manier bv een diploma uploaden om aan te tonen dat ze bepaalde kwalificaties gehaald hebben. Het document is zichtbaar in de ledenadministratie.
Je kunt het ook gebruiken om het pasje van bv het zwembad te uploaden. Deze documenten zijn ook in de app zichtbaar, waardoor je (in dit geval) je pasje dus altijd bij de hand hebt.

Business: Zoeken op postcode/woonplaats in bedrijvenoverzicht

Voor Club-assistent business is het bedrijven-/ ledenoverzicht uitgebreid. We hebben een zoekveld toegevoegd waarmee je op plaats kan zoeken. Postcode en woonplaats werken hierin beiden. Deze uitbreiding is een groot voordeel voor bedrijven, omdat bezoekers van de website nu niet door de hele lijst hoeven te scrollen of via het kaartje naar een bedrijf te zoeken, maar kunnen nu gemakkelijk een plaats invullen en bedrijven in de buurt als resultaat krijgen. Dit verhoogt de zoekresultaten enorm.

Factuur aanmaningskosten

Het is nu mogelijk om bij het aanmanen een bedrag in te geven die op de factuur wordt gezet. Dit zijn dan extra kosten voor de aanmaning van de factuur.

EHBO : Bijhouden van de competenties

Speciaal voor de EHBO verenigingen hebben we op verzoek van EHBO vereniging Oisterwijk een grote nieuwe functionaliteit toegevoegd aan Club-assistent. Namelijk het bijhouden van de competenties en het behalen van een diploma. Met behulp van de activiteiten module in Club-assistent is het gemakkelijk om EHBO competenties bij te houden die uiteindelijk leiden tot het behalen van een diploma. De vereniging kan bij de ledenadministratie de competenties invullen zoals ze gewend was. Deze kunnen gesorteerd worden in groepen en als individueel competentie. De diploma's worden hier ook samengesteld met behulp van de aangemaakte competenties.
Vervolgens wordt er een EHBO (hercertificerings-)cursus als activiteit aangemaakt met daaraan gekoppeld de competenties die een lid kan behalen door het volgen van deze cursus. De leden kunnen zich inschrijven op de cursus via de website en zullen de competenties toegekend krijgen na het volgen van de cursus. Zodra een lid voldoende competenties heeft behaald voor de hercertificering , kan de ledenadministratie in Club-assistent de diploma's toe gaan kennen. De diploma's en competenties zullen ook in de ledenadministratie bij ieder lid als gekoppeld item te zien zijn. Het lid zal zijn diploma's met geldigheid, de status van hercertificering, de datum van een cursus en competenties terug kunnen zien op zijn 'MyClub' pagina.

Trainingsaanwezigheid standaard waarde aanpasbaar gemaakt

Stel een standaard waarde in voor de aanwezigheidsregistratie van een lid bij een training. Instellingen -> Clubinstellingen -> Teams en wedstrijden -> Aanwezigheidsregistratie -> Standaard waarde -> Ja / Onbekend / Nee. Als het voor je club gebruikelijk is dat alle teamleden bij een training standaard op aanwezig staan kan je de standaard waarde voor de training aanpassen naar ja in de clubinstellingen. Dit kan een groot voordeel zijn voor de trainer/persoon die de aanwezigheid bijhoudt!

Extra velden bij het opzeggen worden nu in de database opgeslagen

Als een lid zijn lidmaatschap via Myclub opzegt worden de waardes die ingevuld worden als reden voor opzegging of feedback/opmerking voor de club alleen meegestuurd met de email naar de ledenadministratie. Deze velden worden met de nieuwe release opgeslagen in de database en zichtbaar in de ledenadministratie bij het leden_lidmaatschap.

NCS : wedstrijdprogramma ondersteuning

Voor Watervrienden Nederland hebben we een extra functionaliteit gebouwd voor het presenteren van het zwemwedstrijdenprogramma. De bijbehorende .pdf en .lxf bestanden worden ondersteund en via een template gepubliceerd op de website. Zodra een wedstrijd is geweest wordt deze automatisch in het archief geplaatst.

KNGU : import DigiMembers

Speciaal voor de KNGU-verenigingen die vanuit DigiMembers kiezen om een overstap te maken, hebben wij de import zo gemaakt dat dit meteen goed matched met het export bestand uit DigiMembers. In de Club-assistent van Club-assistent kunnen nieuwe verenigingen dus zelfstandig hun leden importeren zonder een en ander aan te moeten passen aan het DigiMembers bestand.

Dit is de voorloper op het volledige koppelen met de bondsapplicatie van de KNGU wat we verwachten in Q4 samen met de KNGU af te ronden.

Waarschuwing als er geen bankrekening is ingevuld

Bij het draaien van een contributieronde wordt er in stap 1 gecontroleerd of er een bankrekeningnummer is ingevuld als het vinkje akkoord incasso aan staat. En andersom als er een bankrekeningnummer is ingevuld, maar zonder akkoord incasso vinkje. Je krijgt een waarschuwing in beeld als één van deze twee scenario's zich voordoet om hier wat aan te veranderen, anders worden deze facturen automatisch als overboeking meegenomen i.p.v. incasso. De waarschuwing zorgt er niet voor dat je niet verder kan in je proces.

Overige aanpassingen in deze update:

Heb je nog vragen?

Kom je er ondanks bovenstaande uitleg niet aan uit hoe de nieuwe functionaliteiten werken? Laat het dan aan ons weten via een Problemen & Wensen item en we komen zo snel mogelijk bij je terug.