EHBO competenties koppelen

Met behulp van de activiteiten module in Club-assistent is het gemakkelijk om EHBO competenties bij te houden die uiteindelijk leiden tot het behalen van een diploma.

In deze tutorial leer je:
  • Competentiegroepen maken
  • Diploma's definieren
  • Cursusavond organiseren en eigenschappen (=competenties) toekennen
  • Competenties aanleden toekennen
  • Dilpoma's toekennen

Lijst van diploma's en competenties importeren.

Je kunt ook via een ticket vragen om de competenties en diploma's te importeren.
Download daarvoor het Excel bestand hieronder en vul deze.
Maak daarna een ticket in de Club-assistent omgeving van jouw vereniging met verzoek om deze te importeren. Vergeet niet om het gevulde Excel als bijlage in het ticket mee te sturen.

Competentie groep aanmaken

In de ledenadministratie vind je nu het kopje 'Competenties'. Klik op Competentie groepen om deze te openen. Daar klik je rechtsbovenin op 'Item toevoegen'. Er opent vervolgens een nieuw scherm waarbij je de volgende gegevens in kunt vullen:

Naam Vul hier de naam van de competentie groep in.
Formulier label Vul hier een stukje tekst in wat in My club te zien is.
Invoertype Moet je op --- selecteer --- laten.
Geef de gebruiker de mogelijkheid om een eigen waarde toe te voegen bij het aangeven Niet aankruisen.
Actief Kruis hier aan of de competentiegroep actief mag zijn.
Volgorde De volgorde van competentiegroepen gaat van 0 tot 10.000. Mocht je een groep als eerste item willen tonen zet je dit item op 0. Alle andere groepen komen hier achter, mits je een hoger cijfer in vult.
Let op! Heb je bij een andere groep het zelfde getal ingevuld dan wordt er random een van deze gekozen.
Klik vervolgens onderaan de pagina op 'Opslaan' om je groep toe te voegen.

Competentie aanmaken

Als de groep is aangemaakt open je deze om de competenties die onder deze groep vallen aan te maken. Onderaan de pagina heb je nu 'competentie' staan. Hier klik je rechts op 'Item toevoegen' en kan je de volgende gegevens invullen:

Competentiecategorie Deze is standaard ingevuld met de naam van de groep.
Competentie Vul hier de benaming van de competentie in.
Volgorde De volgorde van competenties gaat van 0 tot 10.000. Mocht je een competentie als eerste item willen tonen zet je dit item op 0. Alle andere competenties komen hier achter, mits je een hoger cijfer in vult.
Let op! Heb je bij een andere competentie hetzelfde getal ingevuld dan wordt er random een van deze gekozen.
Weergeven Kruis hier aan of de competentie zichtbaar mag zijn.
Houdbaarheid in maanden Geef hier in maanden aan hoelang de competentie geldig is.
Aantal punten Geef hier aan of deze competentie een x aantal punten waard is.
Klik vervolgens onderaan de pagina op 'Opslaan' om je competentie toe te voegen.

Diploma aanmaken

In de ledenadministratie kan je bij competenties ook naar 'Competentie diploma', hier kan je de EHBO diploma's aanmaken.

Naam Vul hier de naam van het diploma in
Benodigd Kies hier of het verplicht is om alle competenties die gekoppeld worden hieraan te behalen of kies ervoor dat er een aantal punten verzameld kan worden om deze diploma te behalen.
Benodigde punten Geef hier aan of dit diploma een x aantal punten nodig heeft.
Houdbaarheid in maanden Geef hier in maanden aan hoelang de competentie geldig is.
Klik vervolgens onderaan de pagina op 'Opslaan' om je diploma toe te voegen.

Als je diploma in het lijstje erbij staat klik je erop en kom je op een pagina terecht waar je de competenties kan gaan koppelen. Klik op 'Item toevoegen' om de competenties, die nodig zijn om dit diploma te behalen, te koppelen.

Diploma id Deze is standaard gevuld met de naam van het diploma.
Aantal keer benodigd Bepaal hier het aantal x dat de competentie behaald moet worden voor dit diploma.
Competentie Kies uit een selectielijst van alle competenties die je eerder hebt aangemaakt de juiste competentie uit.
Alt. competentie 1 Dit betekent dat het mogelijk is om een alternatieve competentie toe te voegen voor het behalen van het diploma. Je kan tot 9 alternatieve competenties toevoegen. Met de alternatieven maak je dus een OF situatie.
Klik vervolgens onderaan op 'Opslaan' om je competentie aan het diploma te koppelen.

Cursus aanmaken

In de tutorial Activiteit aanmaken heb je geleerd hoe je een activiteit aanmaakt. Voor iedere EHBO cursusavond ga je hetzelfde doen, zodat je de competenties toe kan voegen als eigenschappen.
Je vult als eerste alle juiste gegevens in voor de cursus. Als dit gedaan is kan je de activiteit opslaan en worden de eigenschappen zichtbaar.
De eigenschappen zie je als eerste keuze onder het kopje 'Gekoppelde items'.

Koppel één of meerdere competenties aan een activiteit om de cursisten die de cursusavond gaan bijwonen de mogelijkheid te geven om deze competentie te behalen. Dit zal er als volgt uit zien:
Activiteit eigenschappen competenties
Tip: als je meerdere malen dezelfde cursussen in het jaar hebt kan je gemakkelijk een kopie maken van deze activiteit. Het enige wat je dan hoeft te doen is de datum en eventueel tijd of andere waardes aan te passen en de activiteit 'Opslaan als kopie', links onder. Bij de keuze 'Gekoppelde child records kopiëren' kies je JA. Het is wel van belang, dat je dit alleen doet bij activiteiten waar nog geen inschrijvingen geregistreerd zijn.

Competentie(s) toekennen

De activiteit is aangemaakt, cursisten hebben zich in geschreven en hebben de cursusavond gevolgd. Tijdens de cursusavond heb je de aanwezigheid geregistreerd van de aanwezigen. Nu is de mogelijkheid er om de competenties toe te kennen aan de leden die aanwezig waren op cursusavond. Je gaat in Club-assistent naar de desbetreffende activiteit en opent deze. (deze zal in het archief staan) Op de pagina heb je rechtsbovenin een knop 'Competenties toekennen'.

Op deze pagina kan je per aanwezig lid de competenties toekennen. Standaard zijn ze aangekruist voor degene die aanwezig waren en heb je nog de mogelijkheid om deze niet aan te kruisen als de competentie toch niet behaald is. Als er leden zijn waarvan de aanwezigheid status onbekend is komen ze ook onderaan het lijstje te staan. De aanwezigheid kan je gemakkelijk bijhouden met de CA app.
competenties toekennen
Vervolgens klik je op toekennen en zijn die competenties in het lijstje toegekend met behaaldatum en verloopdatum erbij vermeld.

Als je wil checken of alles klopt kan je terug gaan naar de ledenadministratie, bij de competenties op 'Leden met competentie' klikken en zie je een lijstje met de behaalde competenties van de leden.

Diploma toekennen

Als al je diploma's zijn aangemaakt en in orde zijn, is het mogelijk om ze toe te gaan kennen aan de leden.
Op de pagina 'Competentie diploma' heb je rechtsbovenin de knop 'Diploma's toekennen'. Op de volgende pagina krijg je een overzicht van de diploma's per lid. Per diploma staat er of het lid de competenties die nodig zijn, heeft behaald ja of nee, plus een checkmark achter de competentie. De status 'behaald' van het diploma staat standaard op nee. Om het diploma toe te kennen aan de persoon zal je de checkbox onder het kopje toekennen aan moeten kruisen en onderaan de pagina op de knop toekennen klikken. De status van het diploma zal veranderen in 'Behaald' ja en verdwijnt uit het lijstje.
diploma toekennen
In de ledenadministratie bij competenties heb je als laatste optie 'Leden met competentie diploma'. Na het toekennen van het diploma zal het lid in dit lijstje erbij komen te staan. De behaald op datum is de dag waarop het diploma is toegekend aan de persoon. De verloopt op datum wordt automatisch gegenereerd. Per lid met het diploma kan je weer zien welke competenties deze daarbij behaald en gebruikt heeft.
De diploma's en competenties zullen ook in de ledenadministratie bij ieder lid als gekoppeld item te zien zijn. Het lid zal zijn diploma's en competenties ook terug kunnen zien op zijn 'My club' pagina.

Rapportage draaien

Als voorlopig alle diploma's toegekend zijn aan de leden die ze verdienen is het tijd om een rapportage te draaien om ervoor te zorgen dat het lid zijn diploma('s) in ontvangst kan nemen.
Dit rapportage kan aangeleverd worden aan Het Oranje Kruis, zodat deze de diploma's voor de leden kunnen maken.