Activiteiten

Activiteiten in Club-assistent omvatten alle bezigheden waarvoor een lid zich kan inschrijven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een feest, een toernooi, een dagje uit of op kamp! In de onderstaande tutorials kan je lezen hoe je een activiteit aanmaakt, met de daarbij behorende opties.

Introducés en externe inschrijvingen

Bij een activiteit heb je de mogelijkheid om introducés toe te voegen en kun je externe inschrijvingen toestaan. Hoe je dit doet, is te lezen in de tutorial 'Activiteit aanmaken'. 

Inschrijfformulier

In Club-assistent zit een standaard inschrijfformulier aan de activiteit gekoppeld. Soms heb je voor je activiteit echter specifiekere informatie nodig van je inschrijvers. Daarom kun je zelf bepalen welke aanvullende informatie je vraagt in je inschrijfformulier. Ook dit is mogelijk en wordt in de tutorial 'Inschrijfformulier activiteit aanmaken' uitgelegd. 

Eigenschappen koppelen aan een activiteit

Eigenschappen zorgen ervoor dat er bij het activiteitenoverzicht gefilterd kan worden op activiteiten met een bepaalde eigenschap. Aan je eigenschap kan je waardes toevoegen. Zo kan je bijvoorbeeld een categorie senioren maken met daarin als waarden leeftijden. Hoe je een activiteiteneigenschap maakt kan je lezen in de tutorial 'Eigenschappen toevoegen'. 

Inschrijfregels op basis van leeftijd

Soms is het inschrijfgeld voor een activiteit gebaseerd op leeftijd. Denk bijvoorbeeld aan een activiteit waarbij kinderen gratis mee-eten of trainingsinschrijvingen via de activiteitenfunctionaliteit. In dat geval kan je inschrijfregels op basis van leeftijd aanmaken. In de tutorial 'Inschrijfregels op basis van leeftijd toevoegen' kan je lezen hoe je dit het beste kunt doen. 

opties

Zijn er onderdelen van je activiteit die van invloed zijn op de hoeveelheid inschrijfgeld die een lid moet betalen? Dan kun je die toevoegen door middel van opties. Pas opties bijvoorbeeld toe voor maaltijden, verschillende typen trainingen of andere variaties binnen je activiteit. Hoe je een opties toevoegt aan je activiteit, lees je in de tutorial 'opties toevoegen'. 

Een bevestigingsmail toevoegen

Wanneer gebruikers zich inschrijven voor een activiteit, ontvangen zij daarvan een e-mailbevestiging met daarin een overzicht van alle ingevulde gegevens. Wil je daarnaast nog tekst aan de e-mail toevoegen? Dan kun je één of meerdere bevestigingmails instellen. Hoe je dit doet lees je in de tutorial 'Bevestigingsmail activiteit toevoegen'. 

Activiteiten indelen in categorie√ęn

In het activiteitenoverzicht zie je tabbladen op basis van categorieën. Denk bijvoorbeeld aan formele activiteiten, informele activiteiten en toernooien. Hoe je een activteit onderverdeelt in categorieën, is te lezen in de tutorial 'Activiteiten indelen in categorieën'.