Artikel toevoegen

Het belangrijkste onderdeel van je webshop zijn de artikelen. Anders kun je immers niets verkopen. Artyikelen in de webshop bestaan uit hoofdartikelen (een trainingspak) en artikelvarianten (een trainingspak in maat M en kleur blauw). In deze tutorial leggen we uit hoe je hoofdartikelen toevoegt en waar alle velden voor dienen.

Artikel aanmaken

Om een artikel aan te maken, ga je in Club-assistent en naar Webshop > Artikelen en klik je rechts bovenin op 'Item toevoegen'. Er opent vervolgens een nieuw scherm waarbij je de volgende gegevens in kunt vullen:

Productgroep Om je product te kunnen tonen op de website, moet hij worden ingedeeld in één van de productgroepen. Vergelijk het met een fysieke winkel: je artikel moet een plek in de schappen krijgen om daar verkocht te kunnen worden. Lees hier hoe je productgroepen aanmaakt.
Artikelnaam Geef je artikel een naam. Het is niet nodig om artikelopties zoals maat en kleur aan te geven in de artikelnaam.
Korte omschrijving Geef hier een korte omschrijving van het artikel. Deze omschrijving wordt getoond in het productoverzicht op de website.
Volledige omschrijving Dit is de omschrijving die op de productpagina wordt getoond. Deze mag wat uitgebreider zijn dan de korte productomschrijving. Houd er rekening mee dat de korte omschrijving niét op de productpagina getoond wordt, maar alleen de volledige omschrijving.
Standaardprijs Voer hier de prijs van het artikel exclusief BTW in. Voer je liever de prijzen inclusief BTW in? Leg dan even een ticket in via Problemen & Wensen en dan passen we die instelling voor je aan.

Per artikelvariant heb je de optie om een afwijkende prijs op te geven. Voer je bij een artikelvariant geen prijs in, dan wordt altijd de standaardprijs gebruikt. Later in deze tutorial komen we terug op de artikelvarianten.
BTW Selecteer hier het BTW-percentage van het artikel.
Volgorde Met het volgordeveld kun je door middel van een cijfer de plaats van dit artikel in het artikeloverzicht op de website bepalen. Hoe dichter het cijfer bij 0 ligt, hoe hoger het artikel in het overzicht komt te staan.
Levertijd Hier kan je de levertijd invullen van het artikel, zodat de klant weet wanneer ze het ongeveer kunnen verwachten.
Bestelbaar Wil je het artikel tonen in de webshop, zorg dan dat het vinkje 'Bestelbaar' aan staat. Wanneer het artikel nog niet klaar is voor de verkoop of (tijdelijk) niet meer in de verkoop is, kun je dit vinkje uitzetten.
Meta description nvt

Klik vervolgens onderaan de pagina op 'Opslaan' om je hoofdartikel toe te voegen.

Productafbeeldingen toevoegen

Zodra je je artikel hebt opgeslagen, krijg je de mogelijkheid om afbeeldingen aan je artikel toe te voegen. Dit doe je door bij het bewerken, van het artikel, op het tabblad 'Productafbeeldingen' te klikken, en rechts naast Productafbeeldingen op 'Item toevoegen' te klikken. Er opent dan een scherm met de volgende gegevens:
Afbeelding Upload hier de afbeelding die je wil toevoegen
Volgorde Heb je meerdere productafbeeldingen, dan kun je dit veld gebruiken om de volgorde van de afbeeldingen te bepalen. De afbeelding met het laagste volgordegetal wordt hierbij als eerste getoond.
Hoofdafbeelding In het artikeloverzicht wordt één productafbeelding getoond en de productpagina opent met één grote afbeelding en, als je meerdere productafbeeldingen hebt, verschillende miniaturen. Met dit vinkje geef je aan dat deze foto moet worden gebruikt als afbeelding in het artikeloverzicht en als hoofdafbeelding op de artikelpagina.

Klik vervolgens onderaan het venster op 'Opslaan' om je afbeelding toe te voegen en herhaal deze stap voor al je productafbeeldingen.

Als je artikel goed gevuld is, wil je in ons voorbeeld van een t-shirt een maat koppelen aan het artikel. Dit doen we d.m.v. een producteigenschap toe te voegen.