Betalingsprofiel aanmaken

Om de webshop te kunnen gebruiken dien je een betalingsprofiel aan te maken. Dit profiel stelt in via welke Payment Service Provider je de betalingen laat lopen. Dit kan Mollie of Docdata Payments zijn. Over het algemeen wordt er door onze klanten het meest gebruik gemaakt van Mollie. In deze tutorial leggen we uit hoe je in Club-assistent een betalingsprofiel koppelt aan de webshop.

Hoe stel ik mijn Payment Service Provider juist in?

Hoe je de accounts instelt van je Payment Service Provider zodat je gebruik kunt maken van de webshop in onze site is per provider anders.

Let op: u kunt eerst zelf een account aanmaken bij één van de Payment Service Providers. Wij kunnen u hier wel in adviseren en u hierbij helpen, maar u zult dit account zelf moeten koppelen aan uw bedrijfsgegevens.

Mollie instellen

Via de volgende link kun je een account aanmaken bij Mollie

Maak een Mollie account aan

Ga in Club-assistent naar Webshop en klik hier 'Betalingsprofiel' aan. Vervolgens klik je rechtsboven op 'Item toevoegen'.

Type Hier kies je voor het type betalingsprofiel. In dit geval is dat Mollie.
Naam Vul hier een naam in, zoals de naam van je club/vereniging.
Profiel Dit is het profiel ID. Deze vindt je rechtsboven naast je gebruikersnaam in Mollie.
api key Als je in mollie op Instellingen klikt, zie je bij Websiteprofielen Live en Test API-keys staan. Hier vul je die live key in.

Vervolgens klik je rechtsonder op 'Opslaan' om je betalingsprofiel aan te maken.

Het is slim om ook een testprofiel te maken. Volg daarvoor dezelfde stappen in Club-assistent als hierboven maar vul, bij api key, de Test API-key in die je in mollie bij instellingen kunt vinden.

Docdata payments instellen

Ga in Club-assistent naar Webshop en klik hier 'Betalingsprofiel' aan. Vervolgens klik je rechtsboven op 'Item toevoegen'.

Naam betalingsprofiel Vul hier een naam in, zoals de naam van je club/vereniging.
API gebruiker Deze ontvang je in een e-mail van Docdata.
API wachtwoord Deze ontvang je in een e-mail van Docdata.
Profiel Dit is het profiel ID.
We begrijpen dat het lastig is om dit in te stellen, je kunt via de P&W (rechtsboven in Club-assistent) contact met ons opnemen. We helpen je dan op weg met het instellen van het betalingsprofiel zodat ook jij een webshop op je site kunt gebruiken!