Betalingsmethode toevoegen

Om betaling bij de webshop mogelijk te maken kun je in Club-assistent meerdere betalingsmethoden instellen.

Beschikbare betalingsmethoden in Club-assistent

• Via een Payment Service provider (betalingsprofiel benodigd)
  • Geld overmaken
  • Rembours
  • Betalen bij ophalen
  • Bestellen op rekening
  • Al betaald

Een nieuwe betalingsmethode instellen

Om een betalingsmethode in te stellen volg je onderstaande stappen.

1. Club-assistent > webshop > betalingsmethoden.
  2. Druk op Item toevoegen
  3. Selecteer een taal
  4. Selecteer een type
    Als je een Payment Service Provider als type wilt kiezen moet je eerst een betalingsprofiel hebben aangemaakt.
    Klik hier voor een tutorial over het aanmaken van een betalingsprofiel.
  5. Kies een naam voor de betalingsmethode
  6. Selecteer een naam voor de betalingsmethode zoals de gebruiker hem zal zien
  7. Stel het minimum en maximum bedrag in
    Let op! Als je meerdere betalingsmethoden aanmaakt met hetzelfde type, dan mogen de minimum en maximum bedragen niet overlappen met elkaar. Dus geen 2 betalingsmethoden voor Payment Service Provider waarbij de een minimaal 5 euro en maximaal 100 euro is en de andere minimaal 25 en maximaal 120 is.
  8. Stel eventuele extra kosten in voor het gebruik maken van de betalingsmethode
  9. Als je bij stap 4 voor Payment Service Provider hebt gekozen, en je hebt een betalingsprofiel aangemaakt, selecteer je bij Betalingsprofiel het profiel dat moet worden gebruikt als de gebruiker deze methode selecteert
  10. Als je bij stap 4 voor Payment Service Provider hebt gekozen, en je hebt een betalingsprofiel aangemaakt, selecteer je bij Test-betalingsprofiel het profiel dat moet worden gebruikt als je de betalingsmethode wilt testen
  11. Vul een volgorde nummer in. Hoe lager het nummer, hoe eerder de methode in de lijst van betalingsmethoden zichtbaar is
  12. Vink Actief aan als de betalingsmethode gebruikt mag worden
  13. Druk op Opslaan