Artikelvarianten toevoegen

Je artikelen zijn aangemaakt, alleen zijn ze nog een beetje kaal. Kleidingstukken missen bijvoorbeeld nog de optie om een maat te kunnen kiezen. Deze heb je als het goed is aangemaakt als producteigenschap en gaan we in deze tutorial koppelen aan een artikel.

Artikelvarianten

De producteigenschap voeg je als variant aan een artikel. Dit doe je dus bij het artikel (Webshop > Artikelen) en klik je op het artikel naar keuze, bijvoorbeel 'Dames thuisshirt'. Vervolgens klik je op het tabblad artikelvarianten. Klik rechts op 'Item toevoegen'. Er opent vervolgens een nieuw scherm waarbij je de volgende gegevens in kunt vullen:
Artikelnummer  Vul hier het artikelnummer in.
Tip: gebruik het artikelnummer van de leverancier. Dit nummer komt ook terug bij de bestelling en zo is het voor de levernacier gelijk duidelijk welke artiekle er geleverd moeten worden.
Korte omschrijving Omschrijf de variant in het kort.
opm: Laat je de omschrijving leeg dan wordt deze overgenomen van het hoofdartikel
Naam producteigenschap
(in ons voorbeeld 'Maat')
Kies uit het lijstje de juiste variant uit.
Volledige omschrijving Eventueel een uitgebreidere omschrijving van de eigenschap/variant.
opm: Laat je de omschrijving leeg dan wordt deze overgenomen van het hoofdartikel
Prijs Als de prijs op 0.00 staat of leeg is, dan wordt de prijs van het hoofdartikel gebruikt. Anders kan je hier een andere prijs invullen.
Bestelbaar Kruis hier aan of de variant bestelbaar is.
Voorraad Geef hier aan wat de voorraad is.
Klik vervolgens onderaan de pagina op 'Opslaan' om je artikelvariant toe te voegen.

Dit herhaal je zo vaak je wilt voor iedere variant en uiteindelijk krijg je zoiets als resultaat:

Voorraadcontrole

Heb je als club zelf voorraad van de artikelen in de shop dan wil je waarschijnlijk de voorraad bijhouden zodat bij elk verkocht artikel de beschikbare voorraad verlaagt wordt.

Bij de clubinstelling vindt je in de module 'Shop" een instelling 'Voorraad gebruiken'. Vink deze aan als je de voorraad controle wilt aanzetten.