Voucher toevoegen

Een voucher is een reclame item waarmee je korting kunt geven op producten. Op die voucher staat een code, die code kunnen de mensen dan invullen om korting te krijgen. Als je een voucher wilt verdelen bij een opendag of als een actie dan kan je in dit hoofdstuk lezen hoe je dat in het systeem goed gekoppeld krijgt.

 
Ga naar Webshop > Voucher types > Item toevoegen 
 
Naam Vul hier de naam van de voucher in, maak deze wel redelijk duidelijk zodat je weet waar deze voucher voor is. Bijvoorbeeld: ZOMER19
Omschrijving Geef hier een omschrijving waar de voucher voor dient.
Kortingstype Geef hier aan of je een vast bedrag of percentage korting wilt geven.
Hoeveelheid Vul hier in hoeveel de aangegeven korting moet worden.
Nu moeten er nog wat gegevens aan de voucher worden toegekend. Open de voucher die je net hebt gemaakt door er op te klikken.

Onder de vouchertype komt nu een tabel 'vouchers' te staan, hier voeg je een nieuw item aan toe en vul je de volgende waardes in:
 
Vouchercode Hier vul je in wat de geldige voucher code is.
Meermaals te gebruiken Geef hier aan of hij meerdere malen te gebruiken is of eenmalig.
Geldig vanaf Vul hier de datum in wanneer de voucher korting begint.
Geldig t/m Vul hier de datum in wanneer de voucher korting afloopt.
Toegekend aan Als je dit aan een bedrijf of specifiek persoon wilt toekennen.

De voucher komt er dan zo uit te zien:
Controleer of je in de winkelwagen een optie hebt om de voucher toe te voegen. Heb je deze niet? Neem dan even contact met onze support op via de telefoon of middels een ticket.

Nu de voucher is aangemaakt kan je deze verspreiden. Zodra iemand gebruik maakt van deze voucher is dit terug te zien bij de voucher zelf.

De voucher kan ingevuld worden aan het eind van een betaalproces.

Voucher verspreiden

De voucher uitdelen kan op verschillende manieren. 

Je kan er voor kiezen om vouchers/flyers of promotie afbeelding uit te delen op een evenement waar veel bezoekers naar toe komen. Het beste is om een soort stappenplan op de voucher zetten die de mensen moeten uitvoeren om gebruik te maken van de voucher. Zo is het meteen duidelijk hoe de voucher gebruikt kan worden. 

Je kan ook dezelfde voucher/flyer of promotie afbeelding met de code van de voucher erin verwerkt met de nieuwsbrief versturen. In die nieuwsbrief leg je dan de voorwaarden van de voucher uit.