Dashboard

De metrics (grafieken) op het Dashboard worden aangeboden door Club-assistent om snel inzicht te krijgen in de opbouw van je vereniging.
Het Dashboard is nu alleen beschikbaar voor Club-assistent gebruikers met administratorrechten. (Club-assistent Volledig)
Het is niet beschikbaar in een Club-assistent Light omgeving.

De laatste weergave wordt bewaard en zonder laadtijd getoond. Wil je de actuele waarde van de grafiek dan klik je er erop en de grafiek wordt ververst. Na de verversing kun je ook filteren in de grafiek door op de labels te klikken.

Let op deze functionaliteit is in bèta versie.

Feedback is welkom via een ticket. De feedback wordt door ons verzameld om het product beter te maken. Support op data en grafiek op clubniveau wordt nu niet geboden.

Heb je behoefte aan specifieke metrics op jouw dashboard laat het ons weten via een ticket. Ook deze nemen we mee om een bibliotheek op te bouwen. Je kunt in de toekomst als club zelf aangeven welke metrics op je dashboard verschijnen.

De metrics

Aantal leden

In deze grafiek zie je een overzicht van het het aantal leden per clubrol per maand van de afgelopen 5 jaar.
Dit geeft een beeld van:

1. De ontwikkeling van de vereniging in absolute zin.
2. Aan- en afmeldmomenten in het jaar. Het jaarprofiel.

De clubrollen zijn in- en uit te schakelen in de legenda zoals in onderstaand voorbeeld.

De metric is gebaseerd op de lid sinds en afmelddatum in de ledenadministratie.
Aantal leden

Ledenverloop

In deze grafiek zie je het aantal aan- en afmeldingen per maand over de afgelopen 5 jaar.

De clubrollen zijn in- en uit te schakelen in de legenda zoals in onderstaand voorbeeld.

De metric is gebaseerd op de lid sinds en afmelddatum in de ledenadministratie.

Ledenverloop

Leeftijdsverdeling leden

Is jouw vereniging er voor voor de jeugd of heb je ook veel ouderen onder je leden?
Deze metrics geeft je inzicht in de leeftijdsopbouw.

Leeftijdsverdeling binnen de club

Facturen per betaalstatus

De metric Facturen per betaalstatus geeft je inzicht in geldstroom binnen de vereniging.
Wat is de som van de facturen per jaar en wat is het openstaand bedrag.

Opmerking: Zijn de bedragen te hoog? Controleer dan of je nog test factuurrondes hebt staan die verwijderd kunnen worden.

Facturen per status

Facturen per type

De metric Facturen per type geeft je goed inzicht in de verschillende inkomstenbronnen binnen de vereniging.
Contributie versus sponsoren.

Facturen per type

Teamleden per categorie

De metric Teamleden per categorie geeft je goed inzicht in leeftijdsverschuiving binnen de vereniging.

Trainer aangemeld bij KNGU per discipline

De metric Trainers per discipline toont de aangemelde trainers bij de KNGU per discipline.

Gebruik van de app door leden of trainers

De metric Leden/Trainers ingelogd op de app geeft een goede indicatie over het gebruik van de app.
Als een lid of trainer ingelogd is op de app op mobiel of desktop dan wordt deze meegeteld in de grafiek.

App geactiveerd door leden

De metric Ingelogde laden in app per maand geeft een goede indicatie over het activeren van de app.
Als een lid voor het eerst ingelogd op de app (mobiel of desktop) dan wordt deze meegeteld in de grafiek.
De grafiek is cumulatief.

Bibliotheek

Extra metrics komen beschikbaar in de bibliotheek.
Via instellingen > metrics >  Metrics downloaden / bijwerken uit bibliotheek kun je de nieuwe metrics op je dashboard plaatsen.

Hints

Voor het uitlezen van de grafieken hierbij 2 hints:
  • De metrics worden actueel bijgewerkt als je er op klikt. Zolang je niet geklikt hebt zie je onder de metric de bijgewerkt tot datum.
  • Door te klikken op de items in de legenda kun je dit onderdeel in- of uitschakelen. Op deze manier kun je focussen op bijvoorbeeld één clubrol of één type factuur.
  • Door met de muis over een lijn of kolom van de grafiek te navigeren krijg je de waarde van de grafiek in beeld. Handig als je het absoluut aantal af- / aanmeldingen in een bepaalde maand wilt weten.

hints