Boekhoudpakket koppelen

Op dit moment bieden we de mogelijkheid om te koppelen aan een aantal boekhoudpakketten. Voor elk boekhoudpakket lichten we toe hoe de koppeling ingesteld kan worden.

Boekhoudpakketten

Club-assistent kan op dit moment worden gekoppeld aan de volgende boekhoudpakketten:
 • e-Boekhouden.nl (aanbevolen)
 • Twinfield
 • Exact Online
 • Snelstart
 • Multivers Online
 • Visma eAccounting

Koppelen met e-Boekhouden.nl

Om te koppelen met e-Boekhouden.nl, doorloop je de volgende stappen:
 • Login op e-boekhouden.nl
 • Ga naar Beheer > Inrichting > Instellingen > Koppelingen > API/SOAP > Verder
  Hier staan vervolgens 3 dingen die we nodig hebben om de koppeling te kunnen gebruiken
  • Gebruikersnaam
  • Beveiligingscode 1
  • Beveiligingscode 2
 • Daarnaast is de administratie code nodig. Deze zou rechtboven in de pagina moeten staan als je bent ingelogd bij E-boekhouden.
 • Log in Club-assistent en klik op P&W. Mocht je nog niet eerder een ticket hebben aangemaakt: klik rechts bovenin op 'Item toevoegen' om een nieuw support ticket aan te maken. Geef aan ons de benodigde gegevens door.
Wij gaan vervolgens jouw grootboekrekeningen voor je importeren en geven je een seintje als de koppeling gemaakt is en al je grootboekrekeningen klaar staan om te koppelen. Je kunt de koppeling nu in gaan richten.

Om een factuur in te schieten in e-boekhouden is er een factuursjabloon nodig met de naam "Factuursjabloon".
Deze kun je aanmaken in e-boekhouden via Beheer > Sjablonen > Factuursjablonen

Club-assistent adviseert e-Boekhouden.nl

Wil je een eenvoudig, snel en goedkoop boekhoudpakket voor je vereniging dan adviseren we e-Boekhouden.

Koppelen met Twinfield

Om te koppelen met Twinfield, doorloop je de volgende stappen:
 • Zorg dat je een (proef)account hebt bij Twinfield en je grootboekrekeningen daar ingesteld zijn. Je kunt hier een proefaccount aanvragen.
 • Maak indien mogelijk een aparte gebruiker aan die we kunnen gebruiken voor de koppeling. Dit voorkomt dat de koppeling ineens niet meer werkt omdat je bijvoorbeeld je wachtwoord verandert.
 • Log in Club-assistent en klik op P&W. Mocht je nog niet eerder een ticket hebben aangemaakt: klik rechts bovenin op 'Item toevoegen' om een nieuw support ticket aan te maken. Geef aan ons de inloggegevens (gebruikersnaam, wachtwoord en omgeving) van het desbetreffende account en het nummer van je administratie door.
Wij gaan vervolgens jouw grootboekrekeningen voor je importeren en geven je een seintje als de koppeling gemaakt is en al je grootboekrekeningen klaar staan om te koppelen. Je kunt de koppeling nu in gaan richten.


Download hier de handleiding Betalen en Incasseren van Twinfield.
Voor verdere ondersteuing voor de inrichting van Twinfield kun je het beste contact opnemen met Twinfield.

Koppelen met Exact Online

Om jouw Club-assistent omgeving aan Exact Online te koppelen, doorloop je de volgende stappen:
 1. Zorg dat je bij Exact Online een account hebt en je grootboekrekeningen daar ingesteld zijn.
 2. Als je van incasso's gebruik maakt, zorg dan dat je in exact bij de bankrekening 'bachtbetaling gebruiken' aan hebt staan.
 3. Zorg dat aan je grootboekrekeningen een btw-code inclusief btw is gekoppeld.
 4. Klik op onderstaande knop om ons te autoriseren voor het maken van de koppeling.
  1. Vul als referentie jouw bedrijfsnaam in en klik op verzenden.
  2. Log op het inlogscherm dat verschijnt in bij Exact Online.
  3. Geef ons toestemming om te koppelen.
 5. Geef de autorisatiecodes die op het scherm verschijnen aan ons door door ze te kopiëren (geen printscreen) en via een support ticket naar ons door te sturen.
 6. Geef je divisienummer aan ons door via hetzelfde ticket. Je kunt je divisienummer op één van de volgende plaatsen vinden of opvragen bij de Exact Online klantenservice:
  1. In de URL achter https://start.exactonline.nl/docs/MenuPortal.aspx
  2. Via met menu links bovenin > Stamgegevens > Ga met je muis over bv. 'Grootboekrekeningen' heen. In de URL zie je je divisienummer staan.
  3. Via Cockpits > App Center Partners Cockpit > API Referentie documentatie > in de kolom Resource URI na api/v1/
Wij gaan vervolgens jouw grootboekrekeningen voor je importeren en geven je een seintje als de koppeling gemaakt is en al je grootboekrekeningen klaar staan om te koppelen. Je kunt nu de koppeling in Club-assistent gaan inrichten.

Ben je met Exact Online gekoppeld, dan kun je de aangemaakte facturen importeren in Exact Online en de incasso's die in de facturen staan via Exact Online incasseren.
Het SEPA bestand maak je dus aan in Exact Online en niet in Club-assistent.

Koppelen met Snelstart

Om Snelstart te koppelen, doorloop je de volgende stappen:
 1. Volg de instructies op de website van Snelstart. Club-assistent staat nog niet apart tussen de koppelingen vermeld, dus je hebt hier de koppeling 'Maatwerk' nodig.
 1. Kopieer de sleutel die je krijgt van Snelstart en stuur deze naar ons door via een support ticket.
Wij stellen de sleutel vervolgens voor je in, en je krijgt van ons bericht zodra je je grootboekrekeningen kunt instellen in Club-assistent.

Ben je met Snelstart gekoppeld, dan kun je de aangemaakte facturen importeren in Snelstart en de incasso's die in de facturen staan via Snelstart incasseren.

Het is alleen niet mogelijk om de machtigingen die in Club-assistent staan in Snelstart te krijgen. Hiervoor ligt een verzoek bij Snelstart om dit mogelijk te maken. Doordat dit niet mogelijk is moeten alle machtigingen handmatig in Snelstart worden aangepast per debiteur.

Bij het inschieten van de facturen zal Club-assistent eerst bij Snelstart opvragen of er, voor de debiteur, een doorlopende incasso ingesteld is. Als die er is wordt deze opgehaald om bij de factuur meegestuurd te worden, mits ook in Club-assistent het akkoord voor incasso bij het lid aan staat.

Er zijn dus 2 situaties waarin Club-assistent momenteel geen machtiging met de factuur mee kan sturen:
 • Er is geen doorlopende machtiging bij de debiteur geregistreerd in Snelstart.
 • Er is geen akkoord incasso aanwezig bij het lid.

Koppelen met Multivers Online

Wil je jouw Club-assistent omgeving koppelen aan Multivers Online, laat dat dan even aan ons weten via een support ticket. Je kunt een support ticket aanmaken door in Club-assistent rechts bovenin op P&W te klikken en vervolgens rechts bovenin op 'Item toevoegen'.

Koppelen met Visma eAccounting

Om Visma eAccounting te koppelen, doorloop je de volgende stappen:
 1. Zorg dat je bij Visma een account hebt en je grootboekrekeningen daar ingesteld zijn. Je kunt een demo omgeving aanvragen via deze pagina. Je proefperiode van Visma dient voorbij te zijn om met Club-assistent te kunnen koppelen.
 2. Klik op onderstaande link om ons te autoriseren voor het maken van de koppeling.
  1. Vul als referentie jouw bedrijfsnaam in en klik op verzenden.
  2. Log op het inlogscherm dat verschijnt in bij Visma.
  3. Vink alle autorisatieopties aan en geef ons toestemming.
 3. Geef de autorisatiecodes die op het scherm verschijnen aan ons door door ze te kopiëren (geen printscreen) en via een support ticket naar ons door te sturen.
Wij gaan vervolgens jouw grootboekrekeningen voor je importeren en geven je een seintje als de koppeling gemaakt is en al je grootboekrekeningen klaar staan om te koppelen.