CA Zwemcoach app

Om het bijhouden van de voorgang/aanwezigheid van zwemmers heeft Club-assistent de Zwemcoach app gemaakt. Deze is enkel beschikbaar voor Android en te downloaden via de Google Play Store.

Als je de app opent krijg je een selectielijst aan clubs te zien, kies hier jouw vereniging.

Je logt in op de zwemcoach app met app@’julliedomein’.nl
Voorbeeld: app@demozwemmen.nl voor www.demozwemmen.nl

Daarna voer je het wachtwoord in dat je van ons hebt ontvangen via de P&W.

Zwemcoach App Club Keuze
Na het inloggen krijg je een lijst aan beoordelaars te zien die beoordelingen mogen maken.
Deze lijst is opgebouwd uit beoordelaars die in back-site staan ingesteld. Zie beoordelaars aanwijzen voor informatie over het instellen van beoordelaars.

De app zal bij het inloggen gegevens ophalen vanuit de back-site. Als je al ingelogd was bij het openen van de app, is het mogelijk dat je even opnieuw moet synchroniseren. Dat kan door rechtsboven in de hoek te tikken op de cirkel met 2 pijltjes.
Daarna klik je op ‘Nu synchroniseren’ en wordt de synchronisatie gestart. Zodra deze is afgerond kan je linksboven op het logo klikken om terug te gaan.

Keuze beoordelaar
Om een beoordeling te starten kies je allereerst een beoordelaar uit het overzicht, daarna krijg je een overzicht van de categorieën, ook hier maak je een keuze.

Zie teamsgroepen indelen in categorieen voor informatie over hoe je dit kunt instellen.

Na het kiezen van een categorie krijg je een overzicht te zien met alle groepen in deze categorie waarvoor een beoordelingsformulier en een beoordelingsmoment is aangemaakt. Zie beoordelingsformulier opstellen en beoordelingsmoment toevoegen voor informatie over het instellen van een beoordelingsmoment en -formulier.

Je kiest de groep die je wilt beoordelen en krijgt het overzicht aan groepsleden te zien. Boven in de blauwe balk heb je een aantal tabjes: Aanwezigheid, (naam van het beoordelingsformulier), overzetten. Je begint standaard in het tabje aanwezigheid. Hier is het mogelijk om aan te geven wie er aan- of afwezig is.

! De aanwezigheid kan enkel worden aangegeven wanneer er een training heeft plaats gevonden in de periode waarin de beoordeling geldig is.
Keuze beoordelaar
Zodra je naar het tabje van het beoordelingsformulier gaat (2e tabje), kun je per beoordelingscriterium aangeven hoe het lid gepresteerd heeft. Dit gaat in de zwemcoach app d.m.v. smileys. In de oranje balk kan je wisselen tussen de verschillende criterium en het lid hierin beoordelen.
Naast de 4 smileys heb je nog een kolom waarin je de vorige beoordeling te zien krijgt, mits deze er is geweest.

Naast de lidgegevens kan er een info button staan waar je extra informatie over het lid kan inzien. Dit kan ingesteld worden door de ledenadministratie als opmerkingen/bijzonderheden bij het leden lidmaatschap.
In het tabje overzetten kun je een groepslid naar de volgende groep overzetten en/of aangeven dat het lid op diploma mag. Bij de groepen in back-site geef je per groep aan wat de vervolg groep is.
Zodra je de checkbox aan hebt gevinkt, wordt het lid door het systeem naar de nieuwe groep overgezet.

Om de ingevoerde aanwezigheid/beoordelingen/overzettingen op te slaan moet je met de tablet verbonden zijn met het internet. Zodra je verbinding hebt zou het apparaat automatisch moeten synchroniseren. Het is ook mogelijk om handmatig de synchronisatie te starten als je er zeker van wilt zijn dat de ingevoerde gegevens meteen worden opgeslagen. Klik hiervoor rechtsboven in de hoek op de cirkel met 2 pijltjes, en klik vervolgens op ‘Nu synchroniseren’.