Programmaonderdelen toevoegen

Op de narrowcasting wil je waarschijnlijk verschillende soorten berichten laten draaien. Wellicht op het ene scherm andere berichten als op het andere scherm. In deze tutorial wordt uitgelegd hoe je berichten toevoegd aan de programmering.

Programmaonderdeel toevoegen

In de module 'Narrowcasting > Programmaonderdelen' zie je de berichten die zichtbaar zijn op de schermen die jij beheert. De inhoud kan bestaan uit verschillende type berichten. Hier voeg je ook nieuwe inhoud toe. Dit doe je door rechtsboven op ‘item toevoegen’ te klikken. Je komt dan in het volgende overzicht:

In dit overzicht kun je het bericht dat je gaat toevoegen opmaken.

Stap 1: type bericht

Hier kies je het type inhoud dat je wilt gaan toevoegen. Je kunt kiezen uit de volgende types:
  • Tekstbericht
  • Afbeelding/fotoalbum
  • YouTube video
  • RSS feed
  • NOS teletekst
  • Website

Stap 2: omschrijving

Voor een aantal types is er een omschrijving nodig, namelijk voor het Afbeeldingen/Fotoalbum, YouTube video, RSS feed en Website. Vul hier een korte omschrijving in van het bericht dat je gaat creëren. Aan de omschrijving kan je het item later herkennen in het programmeringsoverzicht

Stap 3: commercieel onderdeel

Door dit vak aan te vinken wordt het bericht gemarkeerd als commercieel. Je herkent daardoor de commerciële berichten in de programmering. Je kunt dit gebruiken om bijvoorbeeld onderscheid te maken tussen sponsorberichten en eigen berichten.

Programmering

Wanneer je het bericht hebt gemaakt, kom je bij 'Programmering'. Bij programmering voeg je een bericht toe aan een bepaalde programmering. Je kunt zelf kiezen aan hoeveel programma's je het bericht toekent. Heb je in de kleedkamers een andere programmering draaien dan in de kantine, en wil je dit bericht in de kleedkamers laten zien? Dan selecteer je hier de programmering die je in de kleedkamers gebruikt.

Als je een (of meerdere) programma's hebt gekozen, verschijnt onderaan de pagina een totaaloverzicht van alle items die zijn toegevoegd aan het bijbehorende programma. Je kunt hier het item dat je zojuist hebt aangemaakt op de goede plek binnen het programma zetten. Dit doe je door het item aan te klikken en te slepen naar de juiste plaats.

volgorde items in programmering