Programma's toevoegen en bewerken

Een programma is een bundel van content die je aaneengesloten wilt tonen op de narrowcasting. In deze tutorial lees je hoe een een programma toevoegt of bewerkt.

Programma's

Ga naar 'narrowcasting' en vervolgens naar 'programma's'. Hier zie je de programma's die allemaal zijn opgesteld. Om de specificaties per programma te zien, klik je op een programma.

Programmanaam Hier staat de naam van het programma. Dit kan je aanpassen
Schermindeling Hier zie je de schermindeling. Deze kan je aanpassen bij 'narrowcasting' > 'schermen'
Wordt getoond op de volgende schermen Hier zie je op welke schermen de programmering draait. Door op het scherm te klikken, open je de programmering van dit scherm op jouw computer
Programmering Hier zie je hoe jouw programmering is opgebouwd. Je kunt hier de volgorde van de verschillende items van de programmering aanpassen door de items te slepen.

Je kunt ook per item de tijd instellen. Dit doe je door te dubbelklikken op een item. Je kunt hier de duur van een item aanpassen. Ook kan je hier de start- en einddatum van een item aanpassen. Dit kun je doen als je een item maar voor bepaalde tijd wilt tonen

Om een item toe te voegen aan het programma staat bovenaan het hoofdgedeelte: item toevoegen:

Hier is een dropdown menu waar je standaard items kan toevoegen (Denk aan de laatste 5 nieuwsberichten, komende activiteiten of een standenoverzicht) of je kan hier je eigen gemaakte items toevoegen.

Je selecteert dan het programmaonderdeel die je wilt toevoegen en klik top toevoegen.

Programma's toevoegen aan een scherm

Om het eerde gemaakte programma toe te voegen aan een beelscherm gaan we naar 'narrowcasting' en vervolgens naar 'beelschermen'

Kijk dan onderaan de pagina naar gekoppelde items. Aan de rechterkant van de pagina staat item toevoegen, klik daar op en je krijgt de optie om een programma toe te voegen.

Programma Dit is een dropdown menu met alle bestaande programma's. Kies hier het programma dat je wilt tonen op het beeldscherm.
Startdatum Vanaf deze datum begint dit programma uit te zenden.
Einddatum Tot deze datum loopt het programma. Blijft deze oneinding door lopen dan hoef je geen einddatum in te vullen.
Weekschema In dit overzicht vul je alle uren van de week in wanneer het programma uitgezonden wordt.

Wil je bijvoorbeeld dat het programma alleen doordeweeks te zien is laat je zaterdag/zondag blauw en maak je de rest van de vakjes groen.

Je maakt de vakken actief door er op te klikken, als je de hele dag actief wilt maken kan je op de lichtblauwe rechthoek klikken aan het eind van de dag om de hele dag te selecteren.  Dit is de selectie omdraai optie. Als je dus al 2 vakken groen hebt gemaakt en er dan op klikt zullen die 2 vakken uitgezet worden.
Wil je de inhoud van het programma bewerken? Lees dan de tutorial Programmaonderdelen toevoegen.